Search

Kuća u Norveškoj koja je sinonim za luksuznu planinsku idilu

Kuća u Norveškoj koja je sinonim za luksuznu planinsku idilu

Kuća Sirdalen

Image: Lise Bjelland

Iako na prvu ostavlja hladan dojam, ova moderna i reprezentativna kuća je sve samo ne "hladna" te idealna za odmor i bijeg iz grada

Bajkovit šumski planinski krajolik najbolja je moguća destinacija za bijeg i odmor u izolaciji. Upravo na takvom jednom idiličnom mjestu u Norveškoj, u sklopu Ålsheia ski resorta, pronašli smo monumentalnu i modrenu kuću za odmor imena Sirdalen. Objekt je to koji se svojim izgledom i teksturom betonske vanjštine idealno uklopio u postojeće, a projektirali su je arhitekti iz studija Filter Arkitekter. Kuća uglavljena u svojevrsni kanjon na vrlo zahtjevnom i surovom terenu, savršeno se integrirala, a tome u prilog ide i krov koji je betonski, a koji je isto tako prisutan i u samom interijeru.

Kuća u Norveškoj koja je sinonim za luksuznu planinsku idilu (фото 1)

Minimalističke i čiste linije sveprisutne su i u samoj konstrukciji, a cijela kuća proteže se na dvije etaže koje imaju dva dnevna boravka, kupaonice, saunu, kuhinju i blagovaonicu, te garažu. Garancija za spektakularan pogled na krajolik, kako danju tako i noću su staklene stijene, a kako bi suzbili hladan dojam same arhitekture i interijera, toplina u vizualnom smislu osigurana je putem same prirode i pejzaža koji se nalaze oko kuće, a veliku ulogu je u tome odigrala i sama rasvjeta. Rezultat je svakako vrlo stajliš, moderna kuća za odmor u kojoj će se svako osjećati ugodno i komforno te uživati u svakom djeliću onoga što ona pruža, a to je izolacija na najidiličniji mogući način.

Kuća u Norveškoj koja je sinonim za luksuznu planinsku idilu (фото 2)Kuća u Norveškoj koja je sinonim za luksuznu planinsku idilu (фото 3)Kuća u Norveškoj koja je sinonim za luksuznu planinsku idilu (фото 4)Kuća u Norveškoj koja je sinonim za luksuznu planinsku idilu (фото 5)Kuća u Norveškoj koja je sinonim za luksuznu planinsku idilu (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više