Search

Kuća u šumi koja je sinonim za oazu mira

Kuća u šumi koja je sinonim za oazu mira

Sva raskoš minimalizma


Image: Mikael Olsson / Arrhov Frick Arkitektkontor

"Jednostavna geometrija bila je osnovna polazišna točka za gradnju ovog objekta s vrlo ograničenim budžetom investitora."

U predgrađu švedske prijestolnice Stockholmu, usred crnogorične šume, osvanulo je arhitektonsko zdanje o kojem trenutno pišu najcjenjeniji internetski portali specijalizirani za arhitekturu i dizajn, i to s razlogom. "The Six Walls" naziv je kuće-projekta iza koje stoji arhitektonski studio Arrhov Frick Arkitektkontor. Izvana betonsko i elegantno zdanje u formi pravokutnika, sa zidovima visine čak pet metara, neobično se dobro uklopilo i utkalo u sam šumski ambijent. Isti pristup izveden je i u samom interijeru koji je naglašen raskošnim minimalizmom i apsolutnom jednostavnošću s prepoznatljivim elementima i detaljima skandinavskog te industrijskog stila.

Kuća u šumi koja je sinonim za oazu mira (фото 1)

"Kao kontrast cjelokupnom kontekstu, imali smo namjeru izgraditi kuću koja je u oku promatrača robusna, ali s naglaskom na transparentan materijal, kao i betonske blokove koji su sastavni dio ovog upečatljivog projekta. Jednostavna geometrija bila je osnovna polazišna točka za gradnju ovog objekta s vrlo ograničenim budžetom investitora." pojasnili su arhitekti svoju viziju, koja je u konačnici rezultirala kao dokaz da estetika nije samo odraz velike količine novca…. Inače, "The Six Walls" kuća namijenjena je za tzv. vikend odmor u kojem je on već na prvi pogled, zagarantiran i jedinstven.

Kuća u šumi koja je sinonim za oazu mira (фото 2)Kuća u šumi koja je sinonim za oazu mira (фото 3)Kuća u šumi koja je sinonim za oazu mira (фото 4)Kuća u šumi koja je sinonim za oazu mira (фото 5)Kuća u šumi koja je sinonim za oazu mira (фото 6)Kuća u šumi koja je sinonim za oazu mira (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više