Search

Kuća za odmor koja ostavlja bez daha

Kuća za odmor koja ostavlja bez daha

Silver Bay kuća za odmor u Južnoj Africi


Image: PR

Kuća u kojoj bismo rado proveli i zimu!

Dovoljno prostora za druženja s obitelji i prijateljima, maksimalan pogled na more i minimalan pogled na susjedne kuće kako bi se postigla intima, bile su tri početne točke u izgradnji ove prekrasne kuće koju potpisuje studio SAOTA i suradnji s dizajnerima interijera Antoni Associates. Kuća za odmor projektirana je za mladu obitelj u južnoafričkom zaljevu Silver Bay, također poznatom i po zaštićenim vrstama delfina, a time nestvarna čarolija života u ovom zaljevu postaje i veća.

Kuća za odmor koja ostavlja bez daha (фото 1)

Dizajn kuće pratio je tri uvjeta prirodnih geografskih uzvišenja tako da su sam ulaz u kuću i dnevni boravak podignuti na višu razinu, dok su spavaće sobe na nižoj. Time je pogled na more i zaljev najljepši iz prostorije gdje se najviše i boravi tijekom dana.

Kuća za odmor koja ostavlja bez daha (фото 2)

S unutrašnje strane kuće nalazi se bazen na otvorenom, na mjestu gdje se tijekom dana zadržava najviše sunca, a u hladovini velik stol i ljetna kuhinja za ugodna druženja. Vanjski dvorišni dio se savršeno nadovezuje na gornju razinu gdje su smješteni dnevni boravak i velika kuhinja s dodatnom terasom za opuštanje čineći tako jedan veliki otvoreni prostor spojen u jedno.

Kuća za odmor koja ostavlja bez daha (фото 3)

Jednostavne kružne spavaće sobe smještene su na nižoj razini, a velike staklene stijene omogućuju i iz ovih dijelova kuće očaravajuć pogled na more. Velike zavjese navuku se preko noći i postižu efekt zamračenja kao u špilji, dok je dan rezerviran za mnogo sunčeve svjetlosti. Stakleni zidovi razdvajaju predsoblje od soba i time povećavaju prozračnost prostorija i prostornost. Interijer kuće čini sofisticiran miks namještaja i boja za ugodan i opušten način života. Prirodno kanadsko drvo, ugljenaste i sive nijanse tkanina povezane su s "ispranim" tonovima afričkih kolorističkih motiva na jastucima, pokojim tepihom te detaljima u kući. A velike udobne sofe kojima prostorije obiluju naprosto zovu na opuštanje. Iako smo u zimskim danima i teško nam je zamisliti ovakav topli raj, ovo je kuća u kojoj bismo rado proveli zimu. Baš svaku.

Kuća za odmor koja ostavlja bez daha (фото 4)

Kuća za odmor koja ostavlja bez daha (фото 5)

Kuća za odmor koja ostavlja bez daha (фото 6)

Kuća za odmor koja ostavlja bez daha (фото 7)

Kuća za odmor koja ostavlja bez daha (фото 8)

Kuća za odmor koja ostavlja bez daha (фото 9)

Kuća za odmor koja ostavlja bez daha (фото 10)Kuća za odmor koja ostavlja bez daha (фото 11)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više