Search

Kuće inspirirane filmskom estetikom slavnih redatelja

Kuće inspirirane filmskom estetikom slavnih redatelja

Projekt Federica Babine

Image: buro247.ru

Španjolski arhitekt i grafički dizajner nacrtao je 27 imaginarnih kuća kojima je želio utjeloviti osobit kinematografski stil i estetiku znamenitih redateljskih velikana kao što su Wes Anderson, Stanley Kubrick, David Lynch, Charlie Chaplin i brojni drugi

U svojoj novoj seriji ilustracija koju je nazvao "Archidirector" Španjolac Federico Babina povlači analogiju između arhitekture (odnosno njezine varijacije) i stila snimanja kultnih redatelja. "Redatelji su arhitekti filmske umjetnosti", tvrdi Babina "Oni su ti koji grade priče koje gledatelja uvlače i odvlače u drugačije svjetove baš kao što to čine i zgrade. Svaki sa svojim stilom, jezikom i estetikom smišljaju, planiraju dizajn i kreiraju mjesta i priče koje nas vode tijekom cijelog filma."

Različiti stilovi i estetika oko koje se gradi film Federico Babina interpretira kao strukturalne elemente, boje i materijale, a sve pod zajedničkim nazivnikom jake i osebujne ličnosti. Karakterističan kinematografski jezik preveden je u crtež i arhitektonsku geometriju. U filmu svaki detalj funkcionira kao građevni materijal jedinstvene umjetničke osobnosti redatelja. Babina ovim projektom želi dokazati kako se sličan pristup primjenjuje i u arhitektonskom dizajnu – svaki najmanji detalj pomaže oblikovati jedinstven autorski pečat. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više