Search

Kultna lampa Anglepoise dobila gigantskog brata

Kultna lampa Anglepoise dobila gigantskog brata

Omiljena lampa Roalda Dahla


Image: buro247.ru

Tvrtka Anglepoise će povodom 100. rođendana znamenitog britanskog pisca Roalda Dahla u prodaju ponovno pustiti svoju kultnu lampu, no u nešto većem formatu...

Legendarna stolna lampa iz 1930-ih tvrtke Anglepoise, čiji je dizajn posebno volio i cijenio slavni britanski književnik Roald Dahl, ove će se godine ponovno naći u prodaji i to u triput većem formatu. A razlog ovako velikog reizdanja lampe je i izlazak animiranog filma "The BFG" (The Big Friendly Giant), priče o djevojčici Sophie i njezinu prijatelju, dobroćudnom divu. Lampe će biti dostupne u nekoliko boja i dvjema verzijama, za unutrašnju i vanjsku upotrebu, i sve su ručno rađene u Velikoj Britaniji.

Povijest kultne lampe Anglepoise počela je davne 1931. kada je automobilski inženjer George Carwardine, inspiriran sustavom opruga i poluga kod automobila, osmislio i dizajnirao stolnu lampu. Samo godine dvije kasnije lampa je zaštićena patentom i ubrzo je postala jako popularna na tržištu, posebice u radionama ili liječničkim ambulantama, a 1934. je izašla i verzija za kućnu upotrebu.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više