Search

Kulturni centar Garage Daše Žukove uskoro seli u novi paviljon

Kulturni centar Garage Daše Žukove uskoro seli u novi paviljon

Rekonstrukcijom zdanja rukovodio veliki Rem Koolhaas


Image: Buro247.ru

Daša Žukova i arhitekt Rem Koolhaas zajedničkim snagama su predstavili projekt rekonstrukcije novog paviljona prema Removoj zamisli u koji se uskoro seli Dašin kulturni centar Garage

U samo nekoliko godina postojanja Garage je svojom veličinom nadmašio granice prvobitnog zdanja garaže u kojoj je ova umjetnička platforma bila smještena, narastavši do te mjere da mu je potreban cijeli paviljon. Za to je odabran napušten restoran iz sovjetskog doba pod nazivom "Godišnja doba" koji već 20 godina zjapi prazan čekajući novu priliku. I ona je stigla u likovima Daše Žukove, kolekcionarke i mecene te velikog arhitekta Rema Koolhaasa. Koolhaas rukovodi rekonstrukcijom zdanja iz 1968. u koju će se 2015. godine useliti ovaj sad već punopravni muzej suvremene umjetnosti.

Kulturni centar Garage Daše Žukove uskoro seli u novi paviljon (фото 1)

Svoje useljenje Daša i Garage planiraju proslaviti s velebnim izložbama, čak 5 njih, a prva će biti prva velika ruska retrospektiva skulptorice Louise Bourgeois. Sam paviljon bit će poput umjetničkog djela koje će svojim montiranim fasadama uzdignutim iznad krova prizivati posjetitelje. Originalna sovjetska struktura te zidni oslik ostaju netaknutima kako bi se sačuvao povijesni značaj zgrade. Dva kata zdanja u sebi će sadržavati pet izložbenih galerija, auditorije za predavanja, medijateku, dječji centar, kino te caffe bar i knjižaru.

Kulturni centar Garage Daše Žukove uskoro seli u novi paviljon (фото 2)

Kulturni centar Garage Daše Žukove uskoro seli u novi paviljon (фото 3)

Kulturni centar Garage Daše Žukove uskoro seli u novi paviljon (фото 4)

Daša Žukova

Rem Koolhaas

Related articles

Buro 24/7 Selection

više