Search

Lampa belgijskog brenda Valerie Objects apsolutni je hit, provjerite zašto

Lampa belgijskog brenda Valerie Objects apsolutni je hit, provjerite zašto

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Ako ste posljednjih mjeseci bili u potrazi za posebnim komadima namještaja i detaljima (a vjerojatno jeste, sudeći po količini vremena koje smo proveli kod kuće) velike su šanse da ste u nekoj od online patrola naišli na lampu "Standing Lamp" brenda Valerie Objects.

Lampa belgijskog brenda Valerie Objects apsolutni je hit, provjerite zašto (фото 1)
@anna.cor

Ne čudi, jer radi se o nevjerojatno jednostavnoj kreaciji koja je usprkos tome izuzetno lijepa i privlačna, toliko da je viđamo u gotovo svim interijerima naših omiljenih blogera i dizajnera. Sam brend Valerie Objects je nastao u Antwerpenu, a iza njega stoje Axel Van den Bossche i Veerle Wenes. Njihova ideja je bila svijetu ponuditi kuriranu selekciju komada priznatih dizajnera, umjetnika i dizajnerskih studija iz cijelog svijeta, pa se tako u njihovoj ponudi nalaze i predmeti iza kojih stoje imena kao što su Maarten Baas, Koichi Futatsumata, Muller Van Severen...

Ono što je zajedničko svim komadima je to da se radi o dizajnu koji, osim što je lijep, je i veoma funkcionalan u svakodnevnom životu. Odličan primer je upravo ova lampa koja se sastoji od tanke zakrivljene vodovodne cijevi, malenog sjenila i u slučaju podne varijante, dvije tanke nogice koje postoje da se lampa ne bi prevrnula.

Lampa belgijskog brenda Valerie Objects apsolutni je hit, provjerite zašto (фото 4)
@astridtextiles

S jedne strane, lampa je toliko jednostavna da ne bi trebala privući previše pažnje na sebe, ali s druge strane, njezinn razigran karakter nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Belgijski studio Muller Van Severen (koga čine Fien Muller i Hannes Van Severen) je ovdje postigao ono što malo kome polazi za rukom - da s minimalno detalja i ukrasa kažu puno toga.

Kako bi dodatno naglasili dizajn, lampa se proizvodi u veselim nijansama kao što su zelena, plava i žuta, za one koji žele klasiku tu su i varijante u crnoj, sivoj i boji mesinga, a uz to postoje tri veličine. Prvi put je prikazana 2011. godine na izložbi u galeriji Valerie Traan (čija je vlasnica Veerle Wenes), a danas, gotovo deset godina kasnije, ovaj model doživljava vrhunac popularnosti. Između ostalog, s obzirom na to da nije nezgrapna, izuzetno je lako ovoj lampi pronaći mjesto u interijeru i to su mnogi ljudi čijem ukusu vjerujemo i učinili. Primjera radi, mogli ste je vidjeti u fantastičnom stanu blogera i dizajnera Theo-Bert Pota.

Leave a comment

više