Search

Lampa koja svjetli baš po vašem guštu

Lampa koja svjetli baš po vašem guštu

Dizajnom podsjeća na lijevak


Image: studio moritz putzier / © caspar sessler

Stolna lampa koju je osmislio njemački dizajner Moritz Putzier svojim jednostavnim mehanizmom omogućava reguliranje svjetla koje se reflektira kroz obojenu polovicu

Moritz Putzier njemački dizajner sa sjedištem u Bremenu, svoj rad fokusirao je uglavnom na namještaj i na rasvjetna tijela, a karakteriziraju ga minimalistički oblici i sofisticirani materijali koje koristi pri izradi. Najnovija stolna lampa inspirirana je idejom kruženja mjeseca oko zemlje i mijenjanjem njegove siluete ovisno o položaju. Ideju i koncept proveo je na svom dizajnu i pritom je kombinirao konceptualne misli s jednostavnim i mehaničkim značajkama kao što je rotacija kugle.

Svjetiljka se sastoji od staklene kugle koju čini jedna transparentna i jedne obojena polovica. Kugla se postavlja na objekt u obliku lijevka koji emitira svjetlost i može se slobodno pomicati ručnim okretanjem i regulirati količinu svjetla koja je u tom trenutku potrebna.Vrlo jednostavno stvara različite svjetlosne situacije, od jako osvijetljene sobe do prigušenog noćnog svjetla idealnog za čitanje knjige. Svi pojedinačni elementi koji čine lampu slijede osnovne geometrijske oblike i međusobno se preklapaju, što je rezultiralo u funkcionalnu svjetiljka za svakodnevnu upotrebu. Dostupna je u četiri nježne retro nijanse, plavoj, bijeloj, zelenoj i boji breskve i idealna je za omiljeni kutak u stanu. 

Lampa koja svjetli baš po vašem guštu (фото 1)

Lampa koja svjetli baš po vašem guštu (фото 2)

Lampa koja svjetli baš po vašem guštu (фото 3)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više