Search

Lampe nova ere funkcioniraju na ljudski dodir i izgledaju nevjerojatno kul

Lampe nova ere funkcioniraju na ljudski dodir i izgledaju nevjerojatno kul

Želimo jednu u svakoj prostoriji doma

Tekst: L.L.

Image: kaschkasch

Njemački dizajnerski studio kaschkasch, pod vodstvom dizajnerskog dua Floriana Kallusa i Sebastiana Schneidera, osmislio je lampu koja reagira na ljudski dodir i pomicanje, a uz moderan dizajn, izgleda kao nevjerojatno kul predmet kojeg smo odmah poželjeli imati i u vlastitom domu.

Ideja je nastala promišljanjem o digitalnom dobu i načinu na koji danas funkcionira svijet. Uređajima se upravlja pomoću daljinskih upravljača, ponekad mobitelima, a ponekad je dovoljna tek naredba kako bi se, primjerice, ugasilo svjetlo ili upalila glazba. Kako bi u središte interesa ponovno stavili ljudski dodir i važnost istog, u kaschkaschu su izmislili lampu čija se jačina svjetlosti prilagođava pomicanjem po minimalističkoj podlozi. Lampu su izradili za brend Marset, nazvali je bolita i odmah zainteresirali javnost.

Lampe nova ere funkcioniraju na ljudski dodir i izgledaju nevjerojatno kul (фото 1)

Lampa se sastoji od podloge i staklene kupole te je za prigušivanje ili pojačavanje svjetla iznimno važan ljudski dodir. Jednostavnim pokretima ruke svjetlo se prilagođava trenutnom ugođaju, a smjestite li je u minimalistički uređen dnevni boravak, kuhinju ili spavaću sobu, osim funkcionalnog komada, dobivate i divan dizajnerski element koji instantno pobuđuje zainteresiranost. Lampa je jednostavna, lako prenosiva, a zbog univerzalnog dizajna dobro se uklapa u baš svaku prostoriju doma.

Studio kaschkasch inače je poznat po svevremenskim dizajnerskim rješenjima, a u izradi lampi već su se okušali te stvarali zanimljive primjerke visećih i stolnih primjeraka u svom minimalističkom stilu. Pregledavajući njihovu stranicu, priznajemo, zbilja se teško odlučiti za favorita. Ipak, bolita predstavlja novi način razmišljanja i upravo je to ono što bi ovom luksuznom, a tako jednostavnom komadu moglo osigurati popularnost.

Lampe nova ere funkcioniraju na ljudski dodir i izgledaju nevjerojatno kul (фото 2)

 

Lampe nova ere funkcioniraju na ljudski dodir i izgledaju nevjerojatno kul (фото 3)

 

Lampe nova ere funkcioniraju na ljudski dodir i izgledaju nevjerojatno kul (фото 4)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više