Search

Legendarni hotel La Ponche u Saint Tropezu je renoviran i izgleda predivno

Legendarni hotel La Ponche u Saint Tropezu je renoviran i izgleda predivno

Tekst: BURO.


Uz hotel Lou Pinet hotel La Ponche je bio legendarna adresa koju su posjećivali svi poznati i slavni kad bi skoknuli do Saint Tropeza. Tijekom sedamdesetih godina tu su boravili Françoise Sagan, Brigitte Bardot, Romy Schneider... Ali glamurozna priča ovog mjesta počela je zapravo još tijekom pedesetih godina kad su Jean-Paul Sartre i Simone de Beauvoir redovno posjećivali mali bar u luci koji je kasnije postao hotel La Ponche.

Legendarni hotel La Ponche u Saint Tropezu je renoviran i izgleda predivno (фото 1)
Legendarni hotel La Ponche u Saint Tropezu je renoviran i izgleda predivno (фото 2)
Legendarni hotel La Ponche u Saint Tropezu je renoviran i izgleda predivno (фото 3)

Sedamdeset godina kasnije kultni hotel koji se nalazi iza male plaže Ponche je dobio facelift kakav zaslužuje. Projekt renoviranja je vodio talijanski dizajner interijera Fabrizio Casiraghi koji je želio da cijeli prostor zadrži vibe „provansalske kuće na moru“. Hotel ukupno broji 21 sobu, a u okviru njega postoji i restoran na čijem je čelu kuhar Thomas Danigo. On gostima nudi jednostavnu mediteransku kuhinju, jelovnik sadrži jela kao što su gazpacho, grilani jastog i bouillabaisse, jer je ideja da gosti mogu pojesti nešto nekomplicirano, ali s puno okusa i aroma.

Legendarni hotel La Ponche u Saint Tropezu je renoviran i izgleda predivno (фото 4)
Legendarni hotel La Ponche u Saint Tropezu je renoviran i izgleda predivno (фото 5)
Legendarni hotel La Ponche u Saint Tropezu je renoviran i izgleda predivno (фото 6)

Naravno, zadržan je i kultni bar Saint Germain des Prés koji će nastaviti privlačiti sve one koji žele glamur u svom esencijalnom, neopterećenom izdanju. To je mjesto savršeno za lijeno uživanje tijekom čitavog dana, do kasno u noć. Fabrizio je iskoristio ogledala iza bara, drvo oraha, crno-bijele kvadratne pločice, a u prostoru je postojao kamin koji je on dopunio stolovima od kovanog željeza sa staklenim pločama, čime je prizvao nekadašnju atmosferu kada je Bardot bila redovna gošća dekadentnog hotela La Ponche.

Legendarni hotel La Ponche u Saint Tropezu je renoviran i izgleda predivno (фото 7)
Legendarni hotel La Ponche u Saint Tropezu je renoviran i izgleda predivno (фото 8)

Lobi i sobe (od kojih je svaka nazvana po nekom slavnom posjetiocu) su opremljene drvetom oraha s tamnim premazom i sjajnim finišem, na podu su retro pločice, a sve je zaokruženo umjetninama Jacquesa Cordiera, a tu su i originalni grafički radovi Pabla Picassa. Fabrizio je mudrom dizajn igrom uspio renovirati hotel, ali da istovremeno zadrži tu magičnu atmosferu prohujalih vremena i sunčanog juga Francuske. Recimo da je ovo renoviranje presvučeno sepia filterom i izgleda tako, tako dobro!

Legendarni hotel La Ponche u Saint Tropezu je renoviran i izgleda predivno (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više