Traži

Londonska rezidencija koja oduševljava minimalizmom

Londonska rezidencija koja oduševljava minimalizmom

Projekt studija "William Tozer Associates"

Tekst: E.G.


Fotografija: William Tozer Associates

Stara viktorijanska rezidencija je osvanula u novom ruhu koje slavi elemente suvremenog minimalizma i brutalističkog okruženja

Područje Highgate u Londonu je postalo bogatije za još jednu prekrasno arhitektonsko zdanje. Riječ je projektu studija "William Tozer Associates" koji su nedavno predstavili, a koji je za cilj imao stvoriti suvremenu rezidenciju za mladu obitelj. Kuća je originalno bila izgrađena u viktorijanskom stilu, dok je njena vizura danas bitno drugačija. Budući da se iz kuhinje izlazi u veliki vrt, koji pak gleda na rezidenciju u stilu brutalizma, pazilo se da se i ova kuća uklapa u takvo okruženje. Materijal koji dominira je ponovno beton, a drvo dolazi tek u detaljima. Kad je riječ o uređenju interijera, sve je u znaku bijele boje, s iznimkom zelenog bilja koji daje posebnu notu. Objekt se sastoji od dvije etaže, pri čemu je donja namijenjena druženju te donosi zajedničke prostorije, dok se na gornjoj nalaze spavaće sobe i kupaonica.


 

 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor