Search

Luksuzna moderna vila u blizini Opatije s idiličnim pogledom na zaljev

Luksuzna moderna vila u blizini Opatije s idiličnim pogledom na zaljev

Villa Abbazia


Image: Lotus Architecti

U malenom turističkom mjestu Ičići u blizini Opatije, osvanula je luksuzna vila s pet zvjezdica kaskadnog tipa s prekrasnim pogledom na Kvarner

U malenom turističkom mjestu Ičići u blizini Opatije, osvanula je luksuzna Villa Abbazia s pet zvjezdica. Kaskadnog je tipa i ono što je čini ujedno spektakularnom jest prekrasan pogled na Kvarner koji se iz nje pruža. Na vrlo zahtjevnoj parceli, koja je vrlo uska i dugačka, trebalo je ispoštovati prostorni plan, što nije bilo jednostavno, no velika prednost same lokacije jest u tome što je sa svih strana okružena šumom, te već spomenuti bajkovit pogled na zaljev. Naime, cilj u ovom projektu, iza kojeg stoji tvrtka Lotus Architecti s timom koji čine Maja Bručić, Eva Cotman i Ivana Pozaić, bio je povezati suvremenost i tradiciju s prirodom u najvećoj mogućoj  mjeri. Zanimljivo je kako vila ima dva lica: zatvorenost prema prilaznoj cesti gdje je ulaz, i ta strana je konzervativnija s manjim otvorima i kosim krovom, dok je druga strana otvorena prema moru i šumi gdje prevladavaju staklene stijene i spomenuta naglašenost suvremenosti samog projekta.

Luksuzna moderna vila u blizini Opatije s idiličnim pogledom na zaljev (фото 1)
"U projektu smo koristili lokalni kamen, drvo i staklo te stare načine obrade završnog sloja fasade." pojasnio je tim iz Lotusa. Što se tiče samog interijera, kuća ima lounge terasu s vanjskim kaminom i grillom, konobu, playroomwellness zonu sa saunom i teretanom te četiri spavaće sobe, od kojih svaka ima i svoju integriranu kupaonicu, veliki dnevni boravak i blagovaonicu iz koje se izlazi na bazen. Donji dio parcele ima pak funkciju prostora za održavanje evenata na otvorenom, a tu je i malen golf teren, a u blizini su i uređeni park te šetnica unutar šume, s obzirom da se parcela prostire na preko 5.000 metara kvadratnih. Inače, riječ je o vili koja je isključivo projektirana za potrebe iznajmljivanja, s obzirom da se u Hrvatskoj pokazala velika potreba za ovakvim tipom smještaja sa zavidnom kategorizacijom od luksuznih pet zvjezdica. 
Luksuzna moderna vila u blizini Opatije s idiličnim pogledom na zaljev (фото 2)Luksuzna moderna vila u blizini Opatije s idiličnim pogledom na zaljev (фото 3)Luksuzna moderna vila u blizini Opatije s idiličnim pogledom na zaljev (фото 4)Luksuzna moderna vila u blizini Opatije s idiličnim pogledom na zaljev (фото 5)Luksuzna moderna vila u blizini Opatije s idiličnim pogledom na zaljev (фото 6)Luksuzna moderna vila u blizini Opatije s idiličnim pogledom na zaljev (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više