Search

Maison Kamari je vila na Parosu čiji nas je minimalistički dizajn opčinio

Maison Kamari je vila na Parosu čiji nas je minimalistički dizajn opčinio

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Paros je jedno od onih mjesta koje će vas vrlo lako osvojiti, i to toliko da ćete mu se vraćati iz sezone u sezonu. Otok je jednako lijep kao razvikani Mikonos, ali mnogo opuštenije. Svi elementi za savršeno ljeto su tu - predivne pješčane plaže, prepoznatljiva grčka arhitektura, odlična gastronomska ponuda...

Maison Kamari je vila na Parosu čiji nas je minimalistički dizajn opčinio (фото 1)
Maison Kamari je vila na Parosu čiji nas je minimalistički dizajn opčinio (фото 2)

Vila Maison Kamari je savršen izbor za miran odmor na Parosu, njezina lokacija je izolirana, nalazi se na stjenovitom brdašcu i oko kuće se nalaze samo stabla maslina i grmovi mirisnog začinskog bilja. Vlasnici Damien de Medeiros i Alexandra Leroux su angažirali lokalni arhitektonski biro React Architects za izgradnju kuće i dogovorili se da uređenje bude u vrlo jednostavnom, minimalističkom stilu koji ne narušava okolinu. Isto vrijedi i za interijer, kojeg su sami opremili, nastavljajući na brief koji su arhitektima dali za eksterijer. I u interijeru je sve oslobođeno bilo kakvog viška, koristili su vintage namještaj koji su pronašli u Parizu, Ateni i na Parosu te dosta tekstila, koji daje toplu notu prostorum kako bi postigli minimalističku, ali comfy estetiku.

Maison Kamari je vila na Parosu čiji nas je minimalistički dizajn opčinio (фото 3)
Maison Kamari je vila na Parosu čiji nas je minimalistički dizajn opčinio (фото 4)
Maison Kamari je vila na Parosu čiji nas je minimalistički dizajn opčinio (фото 5)

Kuća se sastoji od otvorenog zajedničkog dijela gdje se nalaze kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak, dok su tri spavaće sobe odvojene i pružaju maksimalnu udobnost. Ipak, u ovakvim nekretninama ono što se zaista ističe je prostor ispred same kuće. A to su arhitekti Natasha Deliyianni i Yiorgos Spiridonos rješili perfektno, iz dnevne sobe izlazi se na povišenu betonsku terasu, a samo nekoliko stepenica dalje je kvadratni bazen tirkizne boje. Jasno vam je da smo se već zamislili kako otvaramo vrata i sigurno koračamo ravno u vodu na jutarnje razgibavanje.

Maison Kamari je vila na Parosu čiji nas je minimalistički dizajn opčinio (фото 6)
Maison Kamari je vila na Parosu čiji nas je minimalistički dizajn opčinio (фото 7)

Pokraj terase nalaze se stepenice koje vode na krov odakle puca fantastičan pogled na otok i more. I zapravo svaki kutak, iako na prvi pogled vrlo jednostavan, nosi svoj šarm - kako dan odmiče sjene nastavljaju svoju igru čineći atmosferu drugačijom u svako doba dana. Ovo je jedna od onih kuća gdje jedino što možete raditi je promatrati protok vremena prateći te sjene na zidovima, a ono što je najbolje kod toga je da ćete ubrzo shvatiti da je vrijeme samo koncept i napokon se prepustiti odmaranju u svakom smislu te riječi, što nam je svima neophodno.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više