Search

Malen stan za ljubitelje boja

Malen stan za ljubitelje boja

Zamišljen funkcionalno i rađen po mjeri


Mali stanovi i kuće uvijek su pravi izazov za uređenje. Koliko su lijepi, šarmantni i udobni, toliko su nerijetko i zahtjevni za osmišljavanje

Zato vam u ovoj kolumni otvaram vrata malenog mladenačkog stana u kojem smo iskoristili niz pametnih rješenja, a gotovo sve možete i sami primijeniti u svom domu.

Klijenti danas najčešće traže sve bijelo ili barem vrlo svijetlo i neutralno, a intenzivne boje zaobilaze u širokom luku. Zato nas je obradovalo što su vlasnici ovog stana ljubitelji boja i zanimljivih rješenja, pa smo mogli pustiti mašti na volju. Ipak, s obzirom na to da mali stanovi ne trpe previše šarenila i tamne boje, oslonili smo se na svijetlu paletu –koristili smo bijelu i prirodnu boju drveta kao bazu interijera, a prostor smo potom začinili raznim bojama koje se pojavljuju na pojedinim komadima namještaja i detaljima. Dnevni boravak s kuhinjom i dijelom za blagovanje najveća je prostorija u stanu, a ujedno i najzahtjevnija. Klasični blagovaonski stol smo zaobišli zbog nedostatka prostora, a cijela konstrukcija nastavlja se na zid s TV jedinicom. Stolić u dnevnom boravku u sebi krije prostor za spremanje stvari, a sofa se može razvući i osigurati dodatan ležaj. Ovakvi multifunkcionalni komadi namještaja uštedjet će vam i prostor i novac u stanu, pa su odličan izbor ako muku mučite s manjkom životnog prostora.

Malen stan za ljubitelje boja (фото 1)

Općenito, imate li problem s manjkom prostora, svakako savjetujem da razmislite je li vam klasičan blagovaonski stol uopće potreban. Mladi parovi ili poslovni ljudi koji ionako rijetko jedu kod kuće mogu uštedjeti puno prostora ako funkciju stola "prebace" na šank ili kuhinjski otok. Ako ipak ne možete bez stola, neka svakako bude na razvlačenje i po mogućnosti okrugao.

Malen stan za ljubitelje boja (фото 2)

Prvi dojam o stanu, ali i vlasniku, stječe se već u predsoblju i hodniku. Upravo je to prostorija koja će prva dati naslutiti što se krije u ostalim prostorijama. Zato smo se pobrinuli da ovaj prostor bude maksimalno iskorišten i govori samo najbolje. U velik ormar izrađen po mjeri smjestili smo perilicu za rublje jer je kupaonica ipak bila premalena. S jedne strane, tako smo je sakrili od pogleda, a s druge, preostalu smo kvadraturu za kupaonicu mogli maksimalno iskoristiti. Poigrali smo se pločicama i sanitarijama iz raznih linija i tako izbjegli dosadan salonski izgled kupaonice.

Malen stan za ljubitelje boja (фото 3)

Poseban izazov bila je spavaća soba od svega sedam četvornih metara. Ondje smo se oslonili na namještaj po mjeri. Cijeli jedan zid iskoristili smo za ormar i radni kutak koji kao da se stapa sa zidom. Zanimljiva je niša koju smo izradili jer služi kao rasvjeta, noćni ormarić i detalj u prostoru.

Ako imate malen stan, moj savjet je uvijek investiranje u izradu po mjeri jer ćete tako maksimalno iskoristiti svaki centimetar. Dugoročno je to isplativa investicija. Od velike pomoći su i višenamjenski komadi namještaja koji osiguravaju dodatan prostor za spremanje, ležaj ili nešto treće. No, ono najvažnije jest da je prostor svijetao i raščišćen. Svaka suvišna stvar samo stvara nered i narušava izgled. Ipak, to ne znači da se ne možete poigrati stilom uređenja – prednost malih stanova jest što vam ne treba puno. Tek pokoji komad namještaja i kakav upečatljiv detalj bit će dovoljni da vaš malen životni kutak dobije stilsku točku na i.

Malen stan za ljubitelje boja (фото 4)

Malen stan za ljubitelje boja (фото 5)

Web: www.indizajn.rtl.hr

Related articles

Buro 24/7 Selection

više