Search

Martina Palić je pravnica i kreativka iz Zagreba u čiji smo se stan zaljubili

Martina Palić je pravnica i kreativka iz Zagreba u čiji smo se stan zaljubili

DIY projekti dobili su sasvim novi smisao

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Martina Palić

Volite li scrollanje po Instagram feedu, a posebno ste slabi na fotografije lijepih interijera, profil Martine Palić zasigurno ste već vidjeli. Ona je zapravo pravnica koja stoji iza Instagram profila Mako, a prvi smo je puta zamijetili kada je od početka do kraja sastavila ogromnu policu za knjige koja danas krasi njezin dnevni boravak te se instantno zaljubili u stil ove simpatične kreativke spretnih ruku. Martina je u svijet društvenih mreža ušla prije tri godine, a Instagram joj se, kako kaže, činio kao savršena platforma za objavu svojih ideja. S vremenom se, dodaje, navukla na fotografiju i ono što je u početku bila samo razbibriga, pretvorilo se u ljubav koju danas naziva svojim drugim poslom. Ono što njezin Instagram profil čini još malo posebnijim i privlačnijim su brojni do it yourself projekti. Upitali smo Martinu kada je ljubav prema stvaranju nečeg svojim rukama od početka do kraja započela i kako se razvijala.

Martina Palić je pravnica i kreativka iz Zagreba u čiji smo se stan zaljubili (фото 1)

"DIY projektima se bavim zbilja od kad znam za sebe, zapravo sam još od vrtićkih dana uvijek bila glavna u bilo kakvim kreativnim zadacima. Među prvim stvarima koje sam izrađivala bio je namještaj za barbike s kojim su mi pomagali djed i tata. Danas izrađujem namještaj za sebe, no princip je u biti isti", rekla nam je Martina i dodala kako je stan u kojem trenutno živi u potpunosti sama dizajnirala. "Gotovo da i nema komada u kojeg nisam barem malo umiješala prste", objašnjava nam. Kuhinju je, kaže, također sama osmislila, a postavio ju je njezin suprug dok su biblioteka u dnevnom boravku i staklene vitrine njihov zajednički projekt. Dobar dio namještaja poput kreveta, kauča i fotelje, stola u blagovaonici i stolica sami su preuređivali, a na pitanje koji joj je projekt oduzeo najviše vremena, Martina bez razmišljanja odmah navodi kuhinju. Najdraži joj je pak dio biblioteka u dnevnom boravku upravo zato što je kroz izradu iste naučila kako se bez ikakvog iskustva i tek malo dobre volje zapravo može sve.

Martina Palić je pravnica i kreativka iz Zagreba u čiji smo se stan zaljubili (фото 2)

Kod većine stvari pomažu joj mama, s kreativne strane, i suprug s one tehničke, a dodatna pomoć dobro će joj doći i kod novog projekta koji sprema. Naime, Martina planira u potpunosti prenamijeniti obiteljsku gradsku vikendicu te je uz malo truda pretvoriti u kuću za evente, tulume i snimanja. Ideja je spoj industrijskog stila, romantike i dobra doza prirodnih materijala. Inspiraciju je, kaže, pronašla u starim zagrebačkim kućama u koje često, onako usput, zaviruje i razmišlja kako bi ih sama mogla preurediti. Na kraju, Martina Palić otkrila nam je kako joj se u posljednje vrijeme javlja velik broj ljudi tražeći pomoć pri preuređenju nekog komada namještaja te ona drage volje dijeli svoja iskustva i savjete kada god stigne. Stoga, planirate li preuređenje ili tražite inspiraciju za kakav veći projekt u svom domu, Makoland je ono divno mjesto koje će vam definitivno zatrebati.

Martina Palić je pravnica i kreativka iz Zagreba u čiji smo se stan zaljubili (фото 3)

Martina Palić je pravnica i kreativka iz Zagreba u čiji smo se stan zaljubili (фото 4)Martina Palić je pravnica i kreativka iz Zagreba u čiji smo se stan zaljubili (фото 5)

Martina Palić je pravnica i kreativka iz Zagreba u čiji smo se stan zaljubili (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više