Search

\"Mew\" stol posljednji je rad Zahe Hadid

"Mew" stol posljednji je rad Zahe Hadid

Salone del Mobile u Milanu


Image: buro247.ru,
Sawaya + Moroni

Njezin posljednji produkt interesantnog imena "Mew" masivni je blagovaonski stol koji djeluje kao svojevrsno, monumentalno tijelo u pokretu obzirom na svoju teksturu koja imitira iznijansirani pretapajući fluid

Monumentalna i raskošna djela Zahe Hadid uvijek će biti u trendu, a ove će godine privući dodatnu pažnju zbog preranog i neočekivanog odlaska ove prve dame svjetske arhitekture. Naime, početkom godine, arhitektica Hadid dizajnirala je kolekciju srebrnog nakita za dansku dizajnersku kuću Georg Jensen čiju je inspiraciju pronašla u skulpturalnim formama svojih najpoznatijih arhitektonskih zdanja. Pored ove spomenute kolekcije, na trenutnom Milanskom tjednu dizajna - Salone del Mobile bit će izloženi i njezini posljednji dizajnerski projekti, uključujući i impresivan blagovaonski (ili radni) stol koji je kreirala za talijanski dizajnerski brend namještaja Sawaya + Moroni. 

"Mew" stol posljednji je rad Zahe Hadid (фото 1)

Upravo s njima Zaha je razvila i njegovala dugogodišnju suradnju i partnerstvo iz koje se i izrodio ovaj njezin posljednji produkt interesantnog imena "Mew". Odlikuje ga ambiciozna, masivna struktura koja će funkcionirati kao sjajna centralna točka u potencijalnoj blagovaonici. Svojim izgledom, odnosno pretapajućim tonovima, ovaj stol djeluje kao svojevrsno tijelo u pokretu. Iako ima jasnu funkcionalnu namjenu, njegov zaobljeni, senzualni i zavodljivi oblik ostavlja dojam kao da je u pitanju kakva skulptura. Inače, "Mew" blagovaonski stol koji dolazi u nekoliko varijanti boja - jarko crvenoj, crnoj i bijeloj, dovršen je nekoliko dana prije smrti ove cijenjene arhitektice.

"Mew" stol posljednji je rad Zahe Hadid (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više