Search

Mikro trend: Svijeće inspirirane skulpturama

Mikro trend: Svijeće inspirirane skulpturama

Tekst: BURO.

Počelo je stidljivo, a razvija se jako i u svim pravcima. Naša opsesija svijećama je trenutno na najvišem nivou. Od onih mirišljavih u skupim keramičkim čašama, preko spiralnih, do onih koje slave ljepotu i raskoš ženske figure. Naravno da je nekakav „logičan slijed“ bio da svijeće poprime funkciju dekorativnih skulptura u kući. One su sada prešle kroz tranziciju i imaju oblik antičkih i rimskih figura, 3D kalupi su toliko uznapredovali da je voskarima sada relativno lako napraviti svijeću u, na primjer, obliku Davida i to u prilično vjernoj varijanti s mnogo detalja. I pritom, ova afera sa svijećama je veza bez obaveza, jer kad vam figura dosadi poslije nekoliko sati gorenja je više neće ni biti.

Mikro trend: Svijeće inspirirane skulpturama (фото 1)
Mikro trend: Svijeće inspirirane skulpturama (фото 2)

U posljednje vrijeme izdvojilo se nekoliko brendova koji se bave samo svijećama, a među njima se ističe Anaïs Candle - mali brend koji postoji tek godinu dana. Njihova najprodavanija svijeća je u obliku Miloske Venere, a kupci su inzistirali i na muškoj figuri koja će se uklopiti u njihove pažljivo namještene lifestyle kompozicije, suvlasnica brenda Kat odlučila je odgovoriti na zahtjeve klijenata i u ponudu uvrstila i Davida, odnosno njegovu glavu.

Mikro trend: Svijeće inspirirane skulpturama (фото 3)
Mikro trend: Svijeće inspirirane skulpturama (фото 4)

I dok se Anaïs ponuda vrti oko svijeća u varijacijama bijele i krem boje, neki brendovi su se okrenuli generaciji Z i njihovoj paleti. Zaboravite na millennial pink, oni žele jarku žutu boju. Zato je Néos Candle Studio iz Kalifornije ponudio svijeće u obliku klasičnih skulptura, ali u plavoj, lime zelenoj i žvaka ružičastoj boji.

Mikro trend: Svijeće inspirirane skulpturama (фото 5)
Mikro trend: Svijeće inspirirane skulpturama (фото 6)

Očekivano, Venera i David su najtraženiji i najprodavaniji, ali postoje mali proizvođači koji su se htjeli skloniti od tog trenda. Cody Bennett, osnivač australijskog brenda Busted Gentleman se odlučio da kroz svijeće koje on izrađuje prikaže i druge grčke bogove kao što su Apolon ili Orfej.

I što kažete,je li vrijeme da svom domu dodate ove funkcionalne art detalje? Mi navijamo!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više