Traži

Minimalistička arhitektonska ljepotica u Brazilu

Minimalistička arhitektonska ljepotica u Brazilu

Bar, galerija i bazen u jednom


Fotografija: buro247.ru

U prostranstvu otvorene brazilske vile Casa Cor ujedinila su se tri funkcionalno različita, ali stilski usklađena prostora: bar, bazen i galerija...

Vila Casa Cor u blizini brazilskog grada Belo Horizonte prekrasan je primjer suvremene arhitekture i dizajna čiji se elementi sasvim organski pretaču iz interijera u eksterijer, tvoreći na taj način cjelinu s trima namjenski različitim površinama: barom, galerijom i bazenom, koji pak međusobno skladno tvore jednu minimalističku priču. Casa Cor svojim se bojama u mimikrijskoj maniri stapa s okolnim pejzažem, koju su, nadahnuti principom otvorenosti prema okolišu, projektirali studiji BCMF i MACH. U minimalističkoj formi ovaj kompleks čine dvije betonske strukture koje dijele zajednički prostor. Upravo kako bi naglasili prozračnost i zamutili granice između prirode i arhitekture, arhitekti su u velikoj mjeri koristili staklo kojim su omogućili obilje svjetlosti, ali i kreirali igru zanimljivih međusobno povezanih prostranstava.

Minimalistička arhitektonska ljepotica u Brazilu (фото 1)

Minimalistička arhitektonska ljepotica u Brazilu (фото 2)

Karakterističan detalj interijera jedne od dviju betonskih struktura u kojoj se smjestio bar čini neobičan strop sačinjen od rebrastih, unaprijed formiranih betonskih ploča tvoreći uzorak nalik kvadratičnoj mreži koja u nepravilnom rasporedu propušta prirodnu svjetlost. Kako bi se zadržala doza autentičnosti interijer je uređen jednostavnim komadima i zaokružen delikatnim rasvjetnim tijelima. Galerijski dio smješten je u isturenoj betonskoj kocki koja je s jedne strane dopola omeđena staklenom stijenom s koje se pruža pogled na središnji dio koji povezuje dvije zgrade, a u kojem se smjestio bazen. 

Minimalistička arhitektonska ljepotica u Brazilu (фото 3)

Minimalistička arhitektonska ljepotica u Brazilu (фото 4)

Minimalistička arhitektonska ljepotica u Brazilu (фото 5)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor