Search

Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak

Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak

Tekst: D.D.


Image: Instagram,
Moroseta Villas

Arhitektu i dizajneru Andrewu Trotteru prošlog je ljeta povjeren zadatak izgradnje kuće za odmor Villa Cardo, i sudeći po fotografijama koje su nas očarale, to je učinio vraški dobro. Minimalistička vila građena je po uzoru na tradicionalne kuće smještene u okolici, na jugu Italiji, u Pugliji, a korištene su i starinske metode gradnje i materijali tipični za podneblje. Tako se ova moderna vila idealno uklapa u okoliš, a hektar zemlje na kojem se nalazi okružen je krošnjama maslina i badema.

Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak (фото 1)
Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak (фото 2)

Na katu kuće, uz master spavaću sobu nalazi se i ogromna terasa, s koje pogled puca ne samo na drveće u okolici te bazen, već i na obližnji grad Carovigno te na more. U Villi Cardo može odsjesti osam osoba, a krasi je ogroman dnevni prostor, kao i prostrana blagavaonica u prizemlju te sveukupno tri spavaće sobe. Već spomenuta master spavaća soba opremljena je i vanjskom kadom i tušem te mini privatnim vrtom, kao i en-suite kupaonicom (u kojoj se nalaze dva tuša i kada).

Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak (фото 3)
Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak (фото 4)
Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak (фото 5)
Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak (фото 6)

Ostale spavaće sobe, koje se mogu korisititi i kao dnevni boravak, spojene su zajedničkom kupaonicom, dok se u prizemlju nalazi i kućno kino u kojem također mogu prespavati dvije osobe, baš kao i turska kupelj te tuš na otvorenom. Osim toga, od malene kućice koja je korištena kao spremište za alat i smještena je na rubu bazena, napravljen je smještaj za goste, a uz spavaću sobu i kupaonicu koje se nalaze tamo, naslonjena je i ljetna kuhinja s roštiljem, terasa za blagovanja i velika sofa za opuštanje.

Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak (фото 7)
Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak (фото 8)
Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak (фото 9)

Uređenje interijera je minimalističko, dok se eksterijeru posvetilo puno više pažnje kako bi se odala počast talijanskoj tradiciji. Osim toga gradnjom (za koju je korišten talijanski kamen tufo) je osigurana prozračnost, u kući zimi nije prehladno, a ljeti prevruće te tijekom cijelog dana interijer dobiva dovoljno svjetla.

Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak (фото 10)
Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak (фото 11)

U čitavoj kući se na podu nalazi kamen, a interijer krasi miks vintage namještaja s dizajnerskim komadima kao što su sofe Ghost brenda Gervasoni, stolice Fredericia te lampe Flos i Santa Cole. Kupaonice i kuhinja su opremljene s custom made terrazzom brenda Huguet Mallorca.

Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak (фото 12)

Ipak, najviše se vremena provodi na bazenu, uz kojeg su posložene udobne ležaljke koje pozivaju na maksimalno opuštanje. Tko ipak preferira more, sedam kilometara udaljena od vile je plaža i prirodni rezervat Torre Guaceto. Oni željni avanture mogu se odvesti i od grada Ostunija (vožnja traje 15 minuta), ali ako se nas pita, ne bismo se previše udaljavali od ove mirne oaze.

Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak (фото 13)
Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak (фото 14)
Minimalistička vila na jugu Italije kao stvorena za maksimalan užitak (фото 15)

Villa Cardo dostupna je za najam u sklopu Moroseta Villas, a za tjedan dana u ovom raju, u ljetnoj sezoni morat ćete izdvojiti između 6000 i 7000 eura, dok se u manje atraktivnim mjesecima tamo može odmarati po cijeni od 3000 eura. 

Leave a comment

više