Search

Minimalističke kupaonice Philippea Starcka za tvrtku Duravit

Minimalističke kupaonice Philippea Starcka za tvrtku Duravit

Luksuzna sanitarna oprema s potpisom Philippea Starcka


Image: buro247.ru

Znameniti dizajner interijera Philippe Starck svoju je 25. godišnjicu suradnje s tvrtkom Duravit obilježio novom serijom sanitarne opreme

Dizajner se inspirirao Cape Codom, zaljevom na sjeveroistočnoj obali SAD-a, kojeg krase prekrasne pješčane plaže, kristalno čista voda, spokoj i prirodna ljepota. Upravo je te slike Starck imao na umu prilikom dizajniranja novog asortimana za svog dugogodišnjeg partnera, tvrtku Duravit.

Prema mišljenju autora koncept je prilično jednostavan i njegova je glavna zadaća razbiti granice između prirode i interijera te ih međusobno ujediniti, kako bismo naposljetku dobili mjesto relaksacije i osvježenja. Ta se misao vodilja očitava na glatkim rubovima, tankim linijama i pomno odabranim materijalima, pa tako Starck koristi keramiku visoke otpornosti  (zahvaljujući posebnoj formuli Duraceram) koja omogućuje stvaranje tankih elegantnih formi. Kolekcija "Cape Cod" sadrži i umivaonike koji se mogu montirati na ploču, a njihove tanke linije i rubovi pružit će vam dozu elegancije i dojam pročišćenosti, a prednost je i vrlo lako održavanje.

Minimalističke kupaonice Philippea Starcka za tvrtku Duravit (фото 1)

Prema riječima Tima Schroedera, direktora tvrtke Duravit, Philippe Starck nije samo poznato ime. Suradnja s ovim talentiranim arhitektom i dizajnerom omogućila je potpunu promjenu poimanja prostorija u domu i pomicanje njihovih granica kako bi se čovjek što više približio prirodi, ali i suvremenoj tehnologiji. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više