Search

Minimalistički i elegantan namještaj danske dizajnerice s važnom porukom

Minimalistički i elegantan namještaj danske dizajnerice s važnom porukom

Možete li vjerovati koliko profinjeno izgleda namještaj od recikliranog čelika?

Tekst: L.L.


Image: C/RO

U svijetu sve veće ekološke osviještenosti, Dankinja Camilla Rosén odlučila je otići korak dalje. Ova se dizajnerica i vlasnica Brenda C/RO, naime, odlučila za izradu nevjerojatno elegantnog namještaja od recikliranog čelika. Iako na prvu zvuči kao nešto što je nemoguće uklopiti u svako već postojeće uređenje prostora, njezini su radovi, kako i priliči skandinavskom dizajnu, minimalistički, a samim time stvoreni za jednostavno uređene prostore kao i za one raskošne kojima zatim daju dozu jednostavnosti i profinjenosti.

Na njezinoj službenoj stranici stoji kako je namještaj koji izrađuje inspiriran brojnim putovanjima, arhitekturom i ikonama dizajna koje su kroz svoje djelovanje promicale funkcionalizam. Navodi pionire poput Coco Chanel i Picassa te dodaje kako je njezin dizajn uvelike inspiriran i modom pa tako namještaj koji stvara dolazi s dodatnim detaljima poput presvlaka i jastučića kako bi bili lako prilagodljivi baš svakom stilu.

 

Minimalistički i elegantan namještaj danske dizajnerice s važnom porukom (фото 1)

 

Talentirana Rosén, koja se već 14 godina bavi dizajnom interijera, do sada je izradila nebrojeno mnogo komada, a neki od impresivnijih su svakako divni stakleni stolići, stolice i fotelje, ali i genijalan barski namještaj na kotačićima. Njezini radovi jednostavnih linija idealan su spoj skandinavskog dizajna i funkcionalnosti, koristiti se mogu u zatvorenim i otvorenim prostorima, a jedna od važnijih odlika je i reciklirani materijal koji garantira izdržljivost. Upravo je to i filozofija kojom se vodi sama dizajnerica. Njezin je cilj stvoriti multifunkcionalan namještaj i koncept luksuza prikazati na drugačiji, još privlačniji način.

“Kvaliteta ispred kvantitete, baš uvijek”, moto je koji stoji na službenoj stranici Camille Rosén, ali se i na savršeno jasan način može očitati iz komada koje je dizajnirala. Dizajnerica naglašava i kako je njezin cilj stvoriti održivi namještaj koristeći reciklirani čelik, ali i namještaj koji briše granice između unutra i vani, odnosno onaj koji se bez ikakvih problema može s terase preseliti u dnevni boravak i obrnuto. Namještaj kombinira sa smirujućim pastelnim bojama, a onda prema izgledu finalnog proizvoda, njezini komadi dobivaju ime. Tako primjerice divan stolić u pastelnim nijansama plave nosi ime Macaron upravo zbog činjenice da podsjeća na omiljenu francusku poslasticu.

 

Minimalistički i elegantan namještaj danske dizajnerice s važnom porukom (фото 2)

 

Minimalistički i elegantan namještaj danske dizajnerice s važnom porukom (фото 3)

 

Minimalistički i elegantan namještaj danske dizajnerice s važnom porukom (фото 4)

 

Minimalistički i elegantan namještaj danske dizajnerice s važnom porukom (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više