Search

Minimalistički stan u Zagrebu

Minimalistički stan u Zagrebu

Funkcionalno zamišljen i rađen po mjeri


Image: PR

Stan od 69 četvornih metara s potpisom zagrebačkog studija SODA Arhitekti

Stan ukupne površine 69 četvornih metara smješten je u 20 godina staroj stambenoj zgradi. Projekt rekonstrukcije i dizajn interijera potpisuju arhitekti i dizajneri Vedran Jukić i Maša Medoš iz zagrebačkog studija SODA Arhitekti, a cjelokupan se dizajn temelji na smjernicama svijetlih boja i čistom minimalizmu. Riječ arhitekta: "Postojeći tlocrt stana nepravilnog je oblika što je znatno utjecalo na pristup projektiranju ove rekonstrukcije. Ideja je bila isprojektirati komforan prostor za život i zadržati postojeću tlocrtnu dispoziciju.

Minimalistički stan u Zagrebu (фото 1)

Minimalistički stan u Zagrebu (фото 2)

U prostoru su porušene sve pregrade, dok su neki elementi višefunkcionalni. Uz vanjsku konturu formiran je servisni prostor – ovojnica koja u sebe prima sve servisne sadržaje stana – ormare, kupaonicu, spremišta, kuhinju, police i prostor za spavanje koji se po potrebi može otvoriti prema dnevnom dijelu stana. Tako se u potpunosti oslobađa površina stana i ostavlja prostor i mogućnost vlasnicima da ga prema vlastitom ukusu opreme vlastitim mobilijarom.

Minimalistički stan u Zagrebu (фото 3)

Minimalistički stan u Zagrebu (фото 4)

Ovojnica stana oblikovana je u kombinaciji iverala i mat lakiranih mediapan ploča. U mediapan pločama su izvedene perforacije za otvaranje i protok zraka. Kupaonica je skrivena u ovojnici, kao i radni stolovi, odnosno pultovi koji se po potrebi mogu otklopiti i koristiti za kuhanje i rad."

Minimalistički stan u Zagrebu (фото 5)

Minimalistički stan u Zagrebu (фото 6)

Minimalistički stan u Zagrebu (фото 7)

Minimalistički stan u Zagrebu (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više