Search

Mix and match: Ovo su nama najljepše hotelske sobe koje je uredila britanska dizajnerica Kit Kemp

Tekst: BURO.


Kit Kemp je britanska dizajnerica interijera koja sa svojim suprugom Timom drži lanac Firmdale, koji broji 10 chic hotela te osam barova i restorana od Londona do New Yorka. Poznata je kao netko tko obožava igru bojama i uzorcima, i to bez granica te se uvijek trudi interijerima sa svojim potpisom dodati nešto drugačije, kroz raznovrsne aplikacije u teksturi ili vezu. Njezin bismo stil mogli opisati kao bezbrižan i razigran, a samo jedan pogled na prostore koje je uredila na lice donosi osmijeh. U najvećem broju slučajeva, kreativka kreće od jednobojnih zidova i zavjesa, a zatim uvodi kontrastne boje i printove na namještaju, tepisima i detaljima. Nikada ne upotrebljava više od jednog uzorka s velikim uzorkom u prostoriji, već ga uklapa sa sitnijim šarama ili geometrijskim oblicima. S obzirom na to da je i sama, za kompaniju Christopher Farr, kreirala kolekciju tapeta i tkanina, kao i namještaj za Anthropologie, u uređenju najčešće koristi vlastite komade. Također, njezino je pravilo da nikada ne upotrebljava tekstil na koji ne bi voljela sjesti gola! Odabrali smo najljepše hotelske sobe koje je Kemp opremila, oduševit će vas njezina promišljena igra.


SOBA 022


Mix and match: Ovo su nama najljepše hotelske sobe koje je uredila britanska dizajnerica Kit Kemp (фото 1)

Tehnički, ovo je apartman u hotelu Ham Yard, prostire se na dva kata koje je Kemp opremila u plavim tonovima. U apartmanu postoje dvije spavaće sobe, različitog uređenja - u prvoj je iskoristila šareni naslon kreveta koji je dizajnirao William Yeoward i uparila ga je s krojačkom lutkom u istom uzorku, dok su zidovi presvučeni tapetama s tankim prugicama u neutralnim nijansama. Druga soba je u plavim i zelenim tonovima, ukrašena tapetama s teksturom tkanine, dok je naslon za krevet presvučen u James Malone tkaninu s horizontalnim cik-cak uzorkom koji podsjeća na valove koji se odbijaju o obalu. Na gornjem katu nalazi se prostran dnevni boravak s velikim prozorima i podom od hrastovine. Kako bi stilski povezala oba kata i na gornjem je koristila istu plavu boju koju je kombinirala s crvenom. Blagovaonske stolice presvučene se "Loom Weave" tkaninom, a tu je i stolica u "Ozone" printu koji je sama dizajnirala za brend Christopher Farr.

Mix and match: Ovo su nama najljepše hotelske sobe koje je uredila britanska dizajnerica Kit Kemp (фото 2)
Mix and match: Ovo su nama najljepše hotelske sobe koje je uredila britanska dizajnerica Kit Kemp (фото 3)


SOBA 207


Mix and match: Ovo su nama najljepše hotelske sobe koje je uredila britanska dizajnerica Kit Kemp (фото 4)
Mix and match: Ovo su nama najljepše hotelske sobe koje je uredila britanska dizajnerica Kit Kemp (фото 5)

Čim gosti zakorače u sobu 207 hotela Crosby Street, istog trenutka ulaze u čaroban "Emilijin vrt" - riječ je o predivnom zidnom muralu od tapeta kojeg je Melissa White kreirala u suradnji s brendom nakita Larkspur & Hawk. Paleta boja na tapeti je nježna, gotovo sanjiva, pa ju je Kemp uparila sa zelenom tkaninom "Autumn Leaf" koju je sama dizajnirala i iskoristila je za naslon kreveta i krojačku lutku (koja je njezin zaštitni znak). A sve ostalo je, iako vrlo ugodno, potpuno jednostavno, kako bi sitni crteži i svi detalji na tapeti u potpunosti došli do izražaja.

Mix and match: Ovo su nama najljepše hotelske sobe koje je uredila britanska dizajnerica Kit Kemp (фото 6)


SOBA 400


Mix and match: Ovo su nama najljepše hotelske sobe koje je uredila britanska dizajnerica Kit Kemp (фото 7)

Toplom paletom boja u sobi 400, nedavno renoviranog hotela The Soho Hotel, Kemp je odlučila napraviti kontrast sivom londonskom vremenu. Zidove krase tapete od tkanine u zlatno-crvenoj kombinaciji. Ipak, ono što u ovoj sobi privlači sve poglede je naslon kreveta koji je pravo umjetničko djelo. Kemp ga je sama dizajnirala, a detalji su ručno šivani i vezeni. Radi se o motivu boginje Aurore koja stiže u selo u kočijama okružena anđelčićima. Jedno je jasno - ovdje ćete se dobro naspavati. Zapravo svaki predmet i umjetnina u sobi pričaju svoju priču, od fotografije klasične kuće u Veneciji, sve do detaljnih ilustracija žirafa, lavova i nosoroga. Ova soba je putovanje u malom!

Mix and match: Ovo su nama najljepše hotelske sobe koje je uredila britanska dizajnerica Kit Kemp (фото 8)
Mix and match: Ovo su nama najljepše hotelske sobe koje je uredila britanska dizajnerica Kit Kemp (фото 9)

Leave a comment

više