Traži

Mjesto koje će vas upoznati sa svakodnevicom Rima

Mjesto koje će vas upoznati sa svakodnevicom Rima

Susret dizajna i gradske rutine


Fotografija: PR

"Za nas je luksuz biti i raditi ono što želimo. Tako smo odlučili ostvariti svoje ciljeve u zgradi iz 17. stoljeća koja se nalazi u samom srcu Rima", komentira jedan od vlasnika pravog gradskog hotela Casa Cau u Rimu

Kada su odlučili otvoriti ovaj hotel, vlasnici su imali jasnu viziju što žele ponuditi svojim gostima. "Pomno smo birali detalje u sobama pa je tako svaki predmet simbol Rima iz određenog povijesnog razdoblja. Svaki predmet bi gosta trebao navesti na to da grad istraži na pravi način." kazao je jedan od vlasnika te nastavlja, "Ovaj grad ima puno previše lijepih mjesta koje bi svatko trebao otkriti, jednostavno će se zabaviti. Bez zabave i smijeha ne bi bilo ni Italije." s osmijehom zaključuje. 

Mjesto koje će vas upoznati sa svakodnevicom Rima (фото 1)

Mjesto koje će vas upoznati sa svakodnevicom Rima (фото 2)

Casa Cau nalazi se u samom centru Rima, nudi gostu osjećaj kao da je stanovnik ovog povijesnog grada, a uređenje interijera nepretenciozno je i s mjerom. Zidovima svih stanova dominiraju zemljani tonovi koji su tu i tamo kićeni dizajnerskim namještajem u modrim i tirkiznim bojama. Siva boja spaja hodnike i umjetnička djela koja u svakom stanu čine razliku.

Mjesto koje će vas upoznati sa svakodnevicom Rima (фото 3)

Mjesto koje će vas upoznati sa svakodnevicom Rima (фото 4)

Vlasnici su veliku pažnju posvetili osvjetljenju prostorija pa će vas tako u boravku dočekati veličanstveni luster koji svojom teksturom baca sjene na zidove te prostoru daje jedan retro ugođaj. Drvene konstrukcije prostoru daju toplinu i osjećaj doma iako su izgubljene u moru detalja koji su u lijepom skladu s modernim tehnologijama i dizajnom namještaja.

Mjesto koje će vas upoznati sa svakodnevicom Rima (фото 5)Obnova zgrade je koncipirana na način da njezin povijesni lik može komunicirati s naprednim i modernim tehnologijama i potrebama suvremenog života. Stanovi su ukrašeni starim predmetima iz 50-ih i 70-ih godina, s vrlo jakim i specifičnim identitetom, dizajnirani za vrsnu udobnost koja ne poznaje granice. Svaki apartman je zamišljen da gostu ponudi prostor na dlanu te ga iskoristi tijekom boravka kao da je u vlastitom domu.

Mjesto koje će vas upoznati sa svakodnevicom Rima (фото 6)

Mjesto koje će vas upoznati sa svakodnevicom Rima (фото 7)

Dnevni boravak, blagovaonica te otvorene kuhinje bitan su sadržaj svakog stana. Kupaonice su opremljene s turskom kupelji, a na raspolaganju su i tuševi i kade te sauna. Bitno je naglasiti kako svaki stan krasi drugačiji estetski dojam, ali i funkcionalnost.

Mjesto koje će vas upoznati sa svakodnevicom Rima (фото 8)

Mjesto koje će vas upoznati sa svakodnevicom Rima (фото 9)

Na raspolaganju su uvijek Flavia i Kevin koji su odlični vodiči kroz grad. Ono što će vjerojatno mnoge zanimati jest Marco. Glavni kuhar koji za vas priprema hranu po vašem izboru te savjetuje što biste mogli kušati i što je u trendu. Ako odlučite upoznati Rim i na nekoliko dana živjeti ritam ovog grada, ovo je pravo mjesto u kojem ćete uživati u svakom trenutku.

Mjesto koje će vas upoznati sa svakodnevicom Rima (фото 10)

Mjesto koje će vas upoznati sa svakodnevicom Rima (фото 11)

Mjesto koje će vas upoznati sa svakodnevicom Rima (фото 12)

Mjesto koje će vas upoznati sa svakodnevicom Rima (фото 13)

 Izvor:http://www.buro247.hr/lifestyle/putovanja/buro-24-7-preporucuje-vinarija-bottega-u-sjevernoj-italiji.html

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor