Search

Mjesto u Ljubljani koje morate doživjeti

Mjesto u Ljubljani koje morate doživjeti

Centralna postaja


Image: Marko Ocepek

I Ljubljana ima svog cool kandidata za trku... I zove se Centralna postaja

Cijela je regija unatrag koju godinu doživjela procvat dizajna, mogli bismo reći na svim kreativnim poljima, no ovdje ćemo pričati o dizajnu interijera. A on osim interijera uvjetuje i društvenu scenu koja definitivno postaje živopisnija i življa. Što je više izbora, ljudi su uzbuđeniji oko odluke gdje što popiti, što pojesti. Ukratko: kamo otići? Dosta se toga, nakon što izađemo izvan granica Hrvatske događalo u Beogradu. Cijela četvrt Dorćol služi Beograđanima na ponos, tu je i genijalan restoran Lorenzo & Kakalamba, simpatičan kafić Užitak i još brojna mjesta, a svi koji ste bili znate o čemu govorimo. Ovog puta idemo prema zapadu, u Ljubljanu, u njihovu Centralnu postaju.

Mjesto u Ljubljani koje morate doživjeti (фото 1)

Možda ste već posjetili ovo cool mjesto, otvoreno 2013. godine, a ako niste, vrijeme je da ga otkrijete. Popularni industrijski dizajn, neonske reklame, simpatični sitni detalji i zidni satovi kao na kolodvoru; da, sve to danas čini jedno zanimljivo urbano mjesto. Uz odličan interijer ovo mjesto ima i dalji cilj - osim za dnevnu opuštenu i manje formalnu kavu postati i obavezna "stanica" prije izlaska. U sklopu Centralne postaje nalazi se i radio postaja, Internet korner, a vikendom se ovdje dogode i dobri tulumi uz odličan koktel. Ukoliko ogladnite možete prigristi jedan od hamburgera ili neki manji snack s jelovnika. Prostor se daje i umjetnicima te koristi kao izložbeni prostor koji želi promovirati manje afirmirana imena.

Ukoliko se nađete u Ljubljani svakako posjetite Centralnu postaju, a kad ste već tamo evo nekoliko ideja gdje u shopping.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više