Search

Možete li zamisliti bolji bijeg od vrućina od ovog minimalističkog spa centra u Švedskoj?

Možete li zamisliti bolji bijeg od vrućina od ovog minimalističkog spa centra u Švedskoj?

Minimalizam u najboljoj formi

Tekst: L.L.

Image: Interior Design / Peo Olsson

Na prvi pogled obična kućica u prirodi, a već na drugi minimalistički uređeno odmaralište za sve one kojima je nužno potrebna dobra relaksacija, ovaj spa resort mjesto je na kojem bismo se definitivno voljeli odmarati. Umjesto ljetovanja, možda bi vas ove godine mogla zaintrigirati ideja o mjestu na kojem ćete se osjećati smirenije no ikad. Studio Johan Sundber Arkitekter i Blasber Andreasson izgradili su betonsku kućicu usred šume pa u nju smjestili spa resort koji svojim jednostavnim dizajnom osvaja već na prvu. Spa resort nazvali su Andrum, što na švedskom znači soba za disanje, a ideja je bila izgraditi mjesto koje odiše jednostavnošću i smiruje.

Možete li zamisliti bolji bijeg od vrućina od ovog minimalističkog spa centra u Švedskoj? (фото 1)

Kao inspiracija poslužilo im je pet elemenata - svjetlo, arome i okusi, akustika i dodir te su sve materijale pokušali što manje obrađivati. Tako prostor sadrži zidove od betona, kamenite podove i drvene klupe što mu daje dozu industrijskog stila. Sirove površine, jednostavne linije i isti takav namještaj također su smjestili unutrašnjost ovog genijalnog objekta. Resort je podijeljen na nekoliko prostorija u kojima zatim možete pronaći bazene i kupke, saunu, vježbati jogu ili isprobati neki od tretmana koje Andrum nudi svojim posjetiteljima. Osim toga, kroz cijelu se zgradu proteže staklena stijena tako da uz opuštajuće aktivnosti, uživati možete i u pogledu na šumu koja sam resort okružuje.

Možete li zamisliti bolji bijeg od vrućina od ovog minimalističkog spa centra u Švedskoj? (фото 2)Možete li zamisliti bolji bijeg od vrućina od ovog minimalističkog spa centra u Švedskoj? (фото 3)Možete li zamisliti bolji bijeg od vrućina od ovog minimalističkog spa centra u Švedskoj? (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više