Search

Moderan zagrebački apartman s pogledom na prekrasan park

Moderan zagrebački apartman s pogledom na prekrasan park

BEDac 164

Tekst: Tina Kovačiček


Image: Stjepan Tafra

Apartman Bedac 164 u Ilici 164 mnogo je više od mjesta za prespavati. Vlasnici su ga zamislili kao multifunkcionalan moderan i zabavan prostor...

Na spomenutoj adresi koja se nalazi točno preko puta divnog zelenog parka, nekoć znanog kao Trg Francuske Republike, nedavno je otvoren multifunkcionalan prostor BEDac 164. Kako u apartmanu imamo mogućnost za 4+2 ležaja, odlučili smo u našu ponudu inkorporirati ideju "hibridnog" apartmana koji više nalikuje hostelu. Ovdje imate priliku iznajmiti samo jedan ležaj ili samo jednu sobu, a dnevni boravak, kuhinja i blagovaona služe kao mjesto za druženje, tzv. "common room". Uz to, nudimo standardnu opciju najma kompletnog stana kao cjeline, objašnjavaju nam vlasnici Ana i Ivan te nastavljaju,

Moderan zagrebački apartman s pogledom na prekrasan park (фото 1)

Budući da si nismo htjeli komplicirati život s raznim strogim dozvolama za posluživanje doručka, imamo opciju doručka i ručka u restoranu Tipico City, u neposrednoj blizini čiji je vlasnik i voditelj naš dobar prijatelj. Ponuda restorana uključuje kontinentalna, mediteranska te vegetarijanska jela, a bazira se isključivo na svježim namirnicama i svakodnevnoj promjeni jelovnika. Time smo osigurali mogućnost izbora našim gostima da se hrane kvalitetno i jeftino u samom susjedstvu apartmana s mogućom dostavom klope.

Moderan zagrebački apartman s pogledom na prekrasan park (фото 2)

Ugodan smještaj za prespavati nije jedina ideja koju su vlasnici namijenili ovom prostoru. U ponudi je interaktivan višenamjenski prostor koji se sastoji od velikog dnevnog boravka spojenog s kuhinjom otvorenog tipa i blagovaonom te spavaće zone s dvije sobe koje razdvaja kupaonica. Kako su nedavno bili domaćini pop-up modnom eventu Modno križanje, u razradi su ideje da bi ovakve i slične događaje mogli održavati šest do osam puta godišnje.

Moderan zagrebački apartman s pogledom na prekrasan park (фото 3)

Težimo tome da se ovdje održavaju eventi i drugačijeg tipa poput intimnijih izložbi, seminara, radionica, prezentacija, snimanja, čitanja poezije pa čak i unplugged svirkica, budući da se ovdje radi o otvorenom, relativno velikom prostoru, prilagodljive i usmjerene umjetne rasvjete te dugotrajne i bogate prirodne svjetlosti. Također, naši ciljani gosti nisu samo turisti koji su na svom proputovanju u Zagrebu, nego i strani i domaći umjetnici koji upriličuju izložbe i svirke u Zagrebu, a i timovi poslovnih ljudi kojima je ovo idealan coworking prostor kada su na poslovnom putu.

Moderan zagrebački apartman s pogledom na prekrasan park (фото 4)

Budući da je u koncept ukomponirana ideja o multifunkcionalnosti apartmana, tako se formirao i dizajn ovog interijera koji se svakodnevno mijenja. Tako održavaju moždane vijuge zaokupljenima, kažu. U osmišljavanju interijera su sudjelovali mahom prijatelji i poznanici što pridonosi njegovoj originalnosti. Antoin Rubin odradio je 3D vizualizaciju stana, Vanja Božić izradio je kuhinju i šank, Domagoj Šimetić namještaj od paleta, Dominik Foker adaptirao je ping-pong stol i izradio drveno korito za povrće, Boris Bare iz projekta Pimp My Pump naslikao je veliki atlas na betonskom zidu u dnevnom boravku, a idejni tvorac i glavni kreativac jest Ivan Novak.

Moderan zagrebački apartman s pogledom na prekrasan park (фото 5)

Moderan zagrebački apartman s pogledom na prekrasan park (фото 6)

Uređenje zajedničkog prostora koji obuhvaća spojeni dnevni boravak, kuhinju i blagovaonu baziralo se na tome da izazove potrebu za akcijom i otkrivanjem, da probudi dijete u nama, a opet omogući kontinuirano druženje svih okupljenih za vrijeme boravka u ovom prostoru. Zidovi ogoljeni do betona sugeriraju ljepotu sirovih elemenata u živom ambijentu koju možemo aplicirati na čovjeka i međuljudske odnose. Mnogo detalja je nastalo recikliranjem i/ili prenamjenom u funkcionalne komade namještaja, objašnjavaju nam vlasnici uređenje ovog 'živog' i ugodnog mjesta. Sve u svemu, Zagreb je dobio jedno novo i idejno svježe mjesto za turiste koje će im pružiti mnogo više od 'mjesta za prespavati'. Možete ih pratiti na www.bedac164.com ili na Facebook stranici.

Moderan zagrebački apartman s pogledom na prekrasan park (фото 7)

Moderan zagrebački apartman s pogledom na prekrasan park (фото 8)

Moderan zagrebački apartman s pogledom na prekrasan park (фото 9)

Moderan zagrebački apartman s pogledom na prekrasan park (фото 10)

Moderan zagrebački apartman s pogledom na prekrasan park (фото 11)

Moderan zagrebački apartman s pogledom na prekrasan park (фото 12)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više