Search

Moderna arhitektonska ljepotica u Poreču

Moderna arhitektonska ljepotica u Poreču

Villa Materada

BURO.


Image: Ivan Dorotić i Damir Fabijanić,
Level 52

Udaljena deset minuta od samog centra Poreča krije se ova obiteljska ljepotica s potpisom nagrađivanog arhitektonskog studija Proarh

Udaljena svega 15 metara od mora, Villa Materada vrijedan je primjer arhitektonskog dragulja u kojima definitivno možete zamisliti savršen odmor. Bilo ljetni ili zimski, jer svako doba nosi neke svoje savršenosti. Smještena je u mjestu Materada, pokraj Poreča te je udaljena svega deset minuta od stare porečke jezgre. Prostrana i jednostavnih minimalističkih linija sakrivena je u prirodnom zelenilu koje je okružuje. U oblikovanju kuće korišteni su suvremeni materijali u kombinaciji s tradicionalnim karakterističnim za ovo podneblje, a projekt autorski potpisuje Davor Mateković, koautorski Tomislav Stojan te suradnici Bojana Benić i Jadranko Kereković.

Moderna arhitektonska ljepotica u Poreču (фото 1)

U prizemlju jugoistočnog pročelja ulazi se u stambeni dio kuće sa sanitarijama, gospodarskim prostorom, četiri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama, te stubištem za kat. Na katu je dnevni boravak s kuhinjom i prostorom za blagovanje. Dnevni boravak ima izlaz na krovnu terasu kao i na prohodni ravni krov prizemlja. Na katu se također nalazi i spavaća soba s kupaonicom.

Moderna arhitektonska ljepotica u Poreču (фото 2)

Moderna arhitektonska ljepotica u Poreču (фото 3)

Postavkom prizemlja okomito na obalu omogućilo se otvaranje prostora parcele (s vanjskim sadržajima; bazenom i terasama) pogledom prema moru. Okomitom postavkom kata u odnosu na prizemlje omogućilo se pak otvaranje unutarnjih prostora prema moru te stvaranje korisnih vanjskih prostora, natkrivenog ulaznog prostora i natkrivenih terasa u prizemlju.

Više o projektu pročitajte na portalu Vizkultura. hr

Moderna arhitektonska ljepotica u Poreču (фото 4)

Moderna arhitektonska ljepotica u Poreču (фото 5)

Moderna arhitektonska ljepotica u Poreču (фото 6)

Moderna arhitektonska ljepotica u Poreču (фото 7)

Moderna arhitektonska ljepotica u Poreču (фото 8)

Moderna arhitektonska ljepotica u Poreču (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više