Search

Moderna rezidencija kao obiteljska oaza mira

Moderna rezidencija kao obiteljska oaza mira

Andrew Road House


Image: Derek Swalwell,
A D lab

Arhitektonski studio našao se pred velikim izazovom jer je riječ o kući koja se smjestila uz jednu vrlo frekventnu i bučnu prometnicu u Singapuru, a investitori su prije svega željeli mirnu obiteljsku oazu...

U blizini jedne od najfrekventnijih prometnica u Singapuru u regiji Caldecott smjestila se ova moderna i reprezentativna kuća, koja već na prvi pogled plijeni pažnju. Upravo ta nezahvalna situacija bila je veliki izazov za cijenjeni arhitektonski studio A D lab jer su vlasnici htjeli dom u svojevrsnoj izolaciji i miru, koliko god je to bilo moguće. Riječ je o površini od čak 1.000 četvornih metara gdje dominiraju zelene površine, ali i vanjski bazen. Naime, sam objekt podijeljen je u nekoliko zona koje su vrlo dobro povezane sa samim eksterijerom, a naglasak je na staklenim stijenama, kako bi se stvorila fluidnost unutar same parcele na kojoj je kuća i izgrađena.

Moderna rezidencija kao obiteljska oaza mira (фото 1)
Inače, samo uređenja prostora je u minimalističkom, ali modernom stilu s naglašenim dizajnerskim komadima te naravno, omiljenim predstavnikom luksuza u interijerima, mramorom te kamenom. Neki dijelovi kuće mogu se tako pohvaliti i s dvije etaže, gdje je onaj prizemni dio rezerviran u kontekstu društvene zone, a onaj drugi je u funkciji intimnije zone. Sve u svemu, može se reći kako su arhitekti u konačnici zadovoljili sve zahtjeve investitora i na prilično nezgodnom terenu i okruženju stvorili pravu obiteljsku oazu.
Moderna rezidencija kao obiteljska oaza mira (фото 2)Moderna rezidencija kao obiteljska oaza mira (фото 3)Moderna rezidencija kao obiteljska oaza mira (фото 4)Moderna rezidencija kao obiteljska oaza mira (фото 5)Moderna rezidencija kao obiteljska oaza mira (фото 6)Moderna rezidencija kao obiteljska oaza mira (фото 7)Moderna rezidencija kao obiteljska oaza mira (фото 8)Moderna rezidencija kao obiteljska oaza mira (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više