Search

Moderna vila u Makarskoj s beskrajnim pogledom na more

Moderna vila u Makarskoj s beskrajnim pogledom na more

Vila Nina


Image: Tihomir Fabijanov

Malo iznad Makarske nedavno je niknula nova moderna vila s bazenom iz koje, ne samo da se vidi cijela Makarska, nego i otoci Brač i Hvar u daljini...

Na čak 200 metara kvadratnih, malo iznad Makarske, nedavno je niknula moderno uređena Villa Nina s bazenom. Osim prekrasnog pogleda na sami grad, ovdje je nezaobilazno uživanje i u pogledu na otoke Brač i Hvar u daljini. Naime, riječ je o novoj kući za odmor čije arhitektonsko rješenje potpisuje Ivo Marinović, a koja može primiti do osam osoba te ima četiri lijepo i skladno uređene spavaće sobe. Tako na prizemnoj etaži možemo pronaći moderno i jednostavno uređenu kuhinju talijanskog dizajna s pripadajućim šankom, koja se nastavlja na blagovaonicu, pa onda i na prostranu dnevnu sobu. Upravo to je itekako veliki trend u današnjem uređenju interijera iza kojeg u ovom slučaju stoji Vesna Miloš (Sea Homes), taj spontani izlazak na terasu iz dnevnog boravka koji ova vila ima, a koji se onda ujedno nastavlja u produžetku i na bazen. Upravo tu nastupa pravi hedonizam, jer voda bazena se može i po potrebi ugrijati tako da kada zapuše bura, ništa vas ne može spriječiti da nastavite s uživanjem u njemu, bilo po noći ili danu. 

Moderna vila u Makarskoj s beskrajnim pogledom na more (фото 1) 
Kada smo već kod eksterijera, gostima je tu na raspolaganju i roštilj, pa tako i vanjska blagovaonica, što ostavlja dojam dodatnog dnevnog boravka, ali na otvorenom. Sve spavaonice smještene su na prvom katu kuće s en suite kupaonicama. I dok dvije spavaće sobe imaju pogled na morsku pučinu, treća je okrenuta prema planinskom masivu Biokovo. No, zanimljivo je kako kuća ima i drugu polu-etažu na kojoj je "skrivena" četvrta spavaća soba, u sklopu koje je ujedno i krovna terasa, kao i kuhinjica otvorenog tipa. 
Moderna vila u Makarskoj s beskrajnim pogledom na more (фото 2) 
Iako u interijeru prevladavaju svijetli smirujući tonovi, vlasnici su se odlučili na neke "pomaknute" akcentne detalje u jarkim kombinacijama, plavim i žutim, kako ne bi ostavili preozbiljni dojam, nego onaj ležeran, ugodan. Ono što još jedino možemo zaključiti jest da je ovakva kuća za odmor modernog i minimalističkog uređenja, svakako pravo interijersko osvježenje za sve one sklonije ovakvom stilu u svom privremenom domu. 
Moderna vila u Makarskoj s beskrajnim pogledom na more (фото 3)Moderna vila u Makarskoj s beskrajnim pogledom na more (фото 4)Moderna vila u Makarskoj s beskrajnim pogledom na more (фото 5)Moderna vila u Makarskoj s beskrajnim pogledom na more (фото 6)Moderna vila u Makarskoj s beskrajnim pogledom na more (фото 7) 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više