Traži

Modna kuća Hermès predstavila novu kolekciju pokućstva

Modna kuća Hermès predstavila novu kolekciju pokućstva

Na Milanskom tjednu dizajna


Fotografija: Promo

Tijekom travnja Salone del Mobile u Milanu postaje savršen izlog dostignuća dizajna te umjetničkih, arhitektonskih i tehničkih ideja

Iza kulisa Milanskog tjedna dizajna kriju se impresivne prezentacije, a jedna od njih je zasigurno ona francuske modne kuće Hermès. Kolekcija pokućstva za dom sastoji se od nekoliko modela stolaca s naslonima za ruke čiji dizajn počiva na viziji klasike i funkcionalizma iz 30-ih godina prošlog stoljeća. Luksuzni i profinjeni komadi izrađeni su od svijetlog hrastovog drva i fine kože, što se najbolje vidi na postolju u obliku sedla, koje služi za spremanje časopisa. Elegantne kutije, vaze, lampe i šarmantne košare za odlaganje stvari izrađene su od orahovog drva, šiba i presvlaka od kože. Pored namještaja tu su i nove tapete izrađene od strane renomiranih umjetnika među kojima je i britanski ilustrator Nigel Peak. 

No, sama kolekcija možda i ne bi ostavila tako jasan dojam da nije izložena u tamnoj sobi čije granice nisu vidljive i možete samo nagađati da postoji beskonačnost koja ima vanjske zidove. Dramatični sumrak djeluje kao da je topiv negdje u magli, a u središtu zgrade nalazi se snažan okvir od 350 kvadratnih metara koji čine kvadratni stupovi od grubog kamena. Talijanska tvrtka WAY spa sudjelovala je u tehničkoj pripremi i izgradnji ovog prostora posebno za Milanski tjedan dizajna. Unutar monumentalne strukture namještaj je bio izložen na strmim pistama, a pojedini komadi visjeli su o konop. Na taj način postignut je snažan dojam i stvoren je kontrast između grubog kamena i senzibilnih prirodnih materijala od kojih je izrađena kolekcija. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor