Search

Modna kuća Hermès predstavila novu kolekciju pokućstva

Modna kuća Hermès predstavila novu kolekciju pokućstva

Na Milanskom tjednu dizajna

Image: Promo

Tijekom travnja Salone del Mobile u Milanu postaje savršen izlog dostignuća dizajna te umjetničkih, arhitektonskih i tehničkih ideja

Iza kulisa Milanskog tjedna dizajna kriju se impresivne prezentacije, a jedna od njih je zasigurno ona francuske modne kuće Hermès. Kolekcija pokućstva za dom sastoji se od nekoliko modela stolaca s naslonima za ruke čiji dizajn počiva na viziji klasike i funkcionalizma iz 30-ih godina prošlog stoljeća. Luksuzni i profinjeni komadi izrađeni su od svijetlog hrastovog drva i fine kože, što se najbolje vidi na postolju u obliku sedla, koje služi za spremanje časopisa. Elegantne kutije, vaze, lampe i šarmantne košare za odlaganje stvari izrađene su od orahovog drva, šiba i presvlaka od kože. Pored namještaja tu su i nove tapete izrađene od strane renomiranih umjetnika među kojima je i britanski ilustrator Nigel Peak. 

Modna kuća Hermès predstavila novu kolekciju pokućstva (фото 1)

No, sama kolekcija možda i ne bi ostavila tako jasan dojam da nije izložena u tamnoj sobi čije granice nisu vidljive i možete samo nagađati da postoji beskonačnost koja ima vanjske zidove. Dramatični sumrak djeluje kao da je topiv negdje u magli, a u središtu zgrade nalazi se snažan okvir od 350 kvadratnih metara koji čine kvadratni stupovi od grubog kamena. Talijanska tvrtka WAY spa sudjelovala je u tehničkoj pripremi i izgradnji ovog prostora posebno za Milanski tjedan dizajna. Unutar monumentalne strukture namještaj je bio izložen na strmim pistama, a pojedini komadi visjeli su o konop. Na taj način postignut je snažan dojam i stvoren je kontrast između grubog kamena i senzibilnih prirodnih materijala od kojih je izrađena kolekcija. 

Modna kuća Hermès predstavila novu kolekciju pokućstva (фото 2)

Modna kuća Hermès predstavila novu kolekciju pokućstva (фото 3)

Modna kuća Hermès predstavila novu kolekciju pokućstva (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više