Search

Morate vidjeti kako izgledaju najoriginalnija božićna drvca na svijetu

Morate vidjeti kako izgledaju najoriginalnija božićna drvca na svijetu

Dizajnerski primjerci koji oduševljavaju

Tekst: L.L.


Image: Millenia Walk,
Yinka Illori Instagram,
Liberty London,
Sergio Sebastian,
Kenzo,
Sila Sveta,
West Hollywood Hotel,
McQueen Flowers

Osim onih raskošnih klasičnih, s najljepšim i najposebnijim ukrasima, dizajnerska drvca diljem svijeta ova su nas godine oduševila na posve novoj razini. Do sada smo se tako divili geometrijskoj inspiraciji dizajnera Yinke Ilorija za londonski hotel Sanderson, onom minimalističkom koje nas je osvojilo jednostavnošću te onom inspiriranom Bauhausom koje se trenutno nalazi u Madridu. U nastavku donosimo neke od najposebnijih primjeraka.

Ugođaj dočaran bojama

Metalne kocke, boje koje suptilno prelaze iz jedne u drugu i, na kraju, ogromna, zadivljujuća skulptura drvca smjestila se u singapurskom Millenia Walk shopping centru, a gotovo jednake boje, one koje podsjećaju na blagdane, upotrijebio i dizajner Yinka Ilori u svom projektu za londonski hotel Sanderson o kojem smo već pisali.

"The Lattice" drvce, Singapur

 

Yinka Ilori za Sanderson hotel

Osim Ilorijevog, još smo jedno zanimljivo drvce ovih dana pronašli u Londonu. U trgovini Liberty nalazi se, kako su ga nazvali, "Tree of Liberty", naoko levitirajuće i poprilično neobično božićno drvce. Tonovi plave i ružičaste u ovom su slučaju bili pun pogodak, a sve zajedno podsjeća na kakvu divnu instalaciju iz "Alise u Zemlji Čudesa" i upravo je to ono što ovo drvce zbilja čini posebnim.

"The Liberty Tree" u Londonu

Manje je više

Kada je u pitanju minimalizam i tema Božića, na odličnu je ideju došao španjolski arhitekt Sergio Sebastian koji je pomoću oblika trokuta stvorio metalnu strukturu visoku čak 24 metra. Smjestio ju je na madridski Cardenal Cisneros trg, a kako je sam dizajner u jednom intervjuu izjavio, inspiraciju je pronašao u Bauhausu.

Drvce inspirirano Bauhausom u Madridu

Minimalistički bor osmislila je i ekipa modnog brenda Kenzo na čelu s velikim Kenzom Takadom. Smjestili su ga u Mandarin Oriental Jumeira hotelu u Dubaiju i, vjerujemo, već na prvu oduševili svakoga tko se ovih dana tamo zatekao. Kul primjerak minimalističkog drvca pronašli smo i u New Yorku. Tamo se, naime, nalazi osvijetljeni bor napravljen od pleksiglasa i LED lampica, a za isti je zaslužan dizajnerski studio Sila Sveta.

Kenzo drvce

 

Sila Sveta drvce u New Yorku

Apsolutni favoriti

Dva primjerka božićnih drvca koja su nas pak posebno oduševila nalaze se u Los Angelesu i Londonu. Onaj u Los Angelesu dizajnirao je Willo Perron, poznatiji po genijalnim projektima s poznatim zvijezdama poput Drakea, Rihanne i Kanye Westa, izradio ga je za novi hotel West Hollywood, a sastoji se od ogromnih lampa postavljenih u obliku bora koje se neprestano okreću.

Willo Perron, Los Angeles

Još jedan od onih koji dolaze iz Londona, a ipak su mrvicu posebniji od prethodnih, izradio je pak dizajner cvijeća iz McQeens Flowersa, napravljen je od osam vrsta suhog cvijeća i nisu mu potrebni baš nikakvi dodaci. Ovaj je bor, naime, bio savršena prilika da se iskoristi cvijeće koje bi inače propalo i od njega napravi pravo malo remek djelo, a upravo ga to čini zbilja posebnim primjerkom nečeg tako klasičnog kao što je božićno drvce.

McQueen Flowers drvce u Londonu

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više