Search

Muzej Louvre Abu Dhabi bit će u plutajućoj formi

Muzej Louvre Abu Dhabi bit će u plutajućoj formi

Impresivne preinake


Image: buro247.ru

Louvre Abu Dhabi "muzejski kompleks" trebao bi se konačno otvoriti do kraja tekuće godine, a čini se da će uistinu biti impresivan

Iako je njegovo službeno otvorenje bilo već nekoliko puta najavljeno, koje se ipak nije obistinilo, čini se kako će ova podružnica slavnog pariškog muzeja biti otvorena do kraja ove godine. Tome u prilogu svakako idu i novi predstavljeni vizuali muzeja Louvre Abu Dhabi koji će biti u svojevrsnoj plutajućoj formi. Prema riječima arhitekta Jeana Nouvela, muzej je zamišljen u formi kompleksa od čak 55 objekata. Nedavno su uklonjeni i zidovi koji su dopustili da se more približi ovom arhitektonskom zdanju zbog kojeg će muzej djelovati kao da pluta. Osim toga, Louvre Abu Dhabi će imati i iluminirajući efekt po noći, s obzirom da će ga osvjetljavati oko 4.500 rasvjetnih tijela.

Podsjetimo, koncept podružnice će se razlikovati od pariškog Louvrea, gdje se svaka epoha nalazi u odvojenoj dvorani. Eksponati u Abu Dhabiju će biti vezani zajedničkom temom nevezanom uz povijesnu lentu. Tako će u jednoj dvorani biti izložena izdanja Kurana, Biblije i Tore, a u drugom skulpturalno stvaralaštvo prije naše ere na teritoriju Cipra i djelo suvremenog francuskog umjetnika XX. stoljeća Yvesa Kleina.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više