Search

Na 35 stupnjeva sve što želimo je uskočiti u ove genijalno dizajnirane bazene

Na 35 stupnjeva sve što želimo je uskočiti u ove genijalno dizajnirane bazene

Tekst: BURO.

Donedavno dizajn bazena nije bila posebno interesantna kategorija, tirkizne pločice, kvadratni oblik i voda u koju možemo brzo uskočiti da se osvježimo i pobjegnemo od ljetne žege. Ali u posljednje vrijeme tu se stvari mijenjaju i to baš poprilično! Bazeni su postali novo polje za igru kreativaca kao što su Alex Proba, Jared Pike, Studio X + Living, Antti Lovag... Oni su zaronili duboko u svijet drugačijih bazena i ruše jedno po jedno pravilo na koje smo navikli. Oblici su nepravilni i organski, boje su apsolutno neočekivane, a šare hipnotičke i zanosne. Obožavali smo mogućnost da se bacimo u stare dobre bazene, ali poslije svih ovih dizajn intervencija sve se podiže na novi nivo uživanja. Izdvojili smo nekoliko trendova koji sada vladaju u svijetu dizajna i nadamo se da ćemo isprobati kako izgleda plivanje u svakom od njih.

Kao iz sna...

Na 35 stupnjeva sve što želimo je uskočiti u ove genijalno dizajnirane bazene (фото 1)

...i to pastelnog! Dizajneri se poigravaju na tragu Wes Anderson estetike praveći od bazena mjesta koja djeluju nježno, ugodno i utješno. Igra ambijentalnom rasvjetom i izvorima prirodne svjetlosti je u središtu ovog pravca, a dodatna fluidnost se postiže izbjegavanjem ravnih uglova. Sve je zaobljeno i mekano, a upravo i takve ugodne osjećaje i budi i sam pogled na ove bazene.

Na 35 stupnjeva sve što želimo je uskočiti u ove genijalno dizajnirane bazene (фото 2)
Na 35 stupnjeva sve što želimo je uskočiti u ove genijalno dizajnirane bazene (фото 3)

Drvo

Na 35 stupnjeva sve što želimo je uskočiti u ove genijalno dizajnirane bazene (фото 4)

Drvo i voda? Kombinacija koja je možda malo neočekivana, ali svakako da se ova dva prirodna elementa slažu savršeno. Drvo svemu daje novu dimenziju i topliju atmosferu, skoro instant stiže asocijacija na spa centar i ne da poziva na opuštanje, već nam skoro pa naređuje da se riješimo svakodnevnih briga. Također, drvo, odnosno grede daju arhitektima poligon da se poigraju refleksijama i sjenkama koje tako, tako dobro izgledaju.

Na 35 stupnjeva sve što želimo je uskočiti u ove genijalno dizajnirane bazene (фото 5)
Na 35 stupnjeva sve što želimo je uskočiti u ove genijalno dizajnirane bazene (фото 6)

Pećina

Na 35 stupnjeva sve što želimo je uskočiti u ove genijalno dizajnirane bazene (фото 7)

Tirkizna voda u kamenoj pećini? Da, voljeli bismo ići svaki dan do plave lagune, ali možda smo komfor stavili ispred avanture. Srećom arhitekti i dizajneri su uvidjeli to i ponudili su nam sljedeće najbolje rješenje, a to su bazeni u napravljenim pećinama. Nemamo problem, jer sve izgleda jako realno i skoro kao usred divljine. A opet, imamo opciju da zovemo konobara s novom rundom. Win!

Na 35 stupnjeva sve što želimo je uskočiti u ove genijalno dizajnirane bazene (фото 8)
Na 35 stupnjeva sve što želimo je uskočiti u ove genijalno dizajnirane bazene (фото 9)

Udar boja

Na 35 stupnjeva sve što želimo je uskočiti u ove genijalno dizajnirane bazene (фото 10)

Ovo je realno koncept koji je samo čekao da se dogodi. Da, bazeni su sretna mjesta, gdje je energija na visokom nivou i bezbrižnost je lajtmotiv. Tako da je uvođenje jarkih boja bilo samo pitanje trenutka. A kad se to desilo, nastao je pravi tulum! Ružičasta, tirkizna, žuta. Točkice, šare, pruge. Sve! I apsolutno sve izgleda predivno. Ova mjesta pune baterije i energiju vraćaju na najviši nivo.

Na 35 stupnjeva sve što želimo je uskočiti u ove genijalno dizajnirane bazene (фото 11)
Na 35 stupnjeva sve što želimo je uskočiti u ove genijalno dizajnirane bazene (фото 12)

više