Search

Na Hvaru smo pronašli prekrasnu kamenu vilu koja spaja moderno i tradicionalno

Na Hvaru smo pronašli prekrasnu kamenu vilu koja spaja moderno i tradicionalno

"Villa Gariful"

Tekst: E.G.

Image: PR

Hrvatska se obala u posljednjih nekoliko godina često nalazila na meti kritičara koji su isticali činjenicu da pojava tzv. masovne apartmanizacije i betoniranja, suprotno uvriježnom mišljenju, šteti turizmu. I doista, ne možemo se ne složiti s tim da prekrasna priroda i ljepote zbog kojih turisti u Hrvatsku uglavnom i dolaze ne idu najbolje sa stambenim objektima kakve viđamo po većim gradovima. Međutim, na pozitivne primjere restauracije starih kamenih kuća nailazimo iz dana u dan, i oni nas jako vesele. Jedan takav smo pronašli i na najsunčanijem hrvatskom otoku, Hvaru. "Villa Gariful" gostima nudi luksuz u punom smislu te riječi, od raskošnog uređenja, preko raznih tehnoloških "pametnih opcija", pa sve do concierge usluge.

Na Hvaru smo pronašli prekrasnu kamenu vilu koja spaja moderno i tradicionalno (фото 1)

Ova se vila prostire na čak četiri razine, međusobno  povezane liftom, i može se iznajmiti pojedinačno po katovima ili kompletna vila za veći broj osoba. Riječ je o jednoj od boljih ekskluzivnih opcija smještaja na Hvaru, koja nudi neponovljiv užitak u luksuznim, dizajnerski opremljenim apartmanima od kojih jedan apartman sadrži i privatni jacuzzi bazen - za sve goste željne potpunog opuštanja u potpuno privatnoj atmosferi. Svaki apartman sastoji se od raskošno uređenog dnevnog boravka, spavaće sobe, kupaonice i balkona.

Na Hvaru smo pronašli prekrasnu kamenu vilu koja spaja moderno i tradicionalno (фото 2)

Uređenju apartmana Vile Gariful pristupilo se, dakle,  s posebnom pažnjom – uzimajući u obzir okruženje i povijest grada Hvara, uklopljen u izrazito moderan, svjetao i prozračan interijer koji odiše mediteranom. Poštujući nasljeđe i originalnu arhitekturu, prekrasni kameni zidovi su se uklopili s najskupocjenijim elementima i namještajem, a s jednakom pažnjom je osmišljen i eksterijer.

Na Hvaru smo pronašli prekrasnu kamenu vilu koja spaja moderno i tradicionalno (фото 3)

Ono što je čini još posebnijom su veliki prozori, na sve četiri etaže okrenuti prema moru. Iz nje se gleda život grada, ljetni šušur na hvarskoj Rivi, promenade turista i jahte. A prema moru otočić Galešnik, Paklenjaci, hvarski akvatorij... "Villa Gariful" je locirana u strogo zaštićenom centru, onom u kojem se za bilo kakvu preinaku ili gradnju mora tražiti dozvola. A koliko se o tome vodi računa pokazuje i konzervatorsko veliko ne želji vlasnika da na pročelje vile, njeno lice okrenuto prema moru, stave velike staklene stjenke.

Na Hvaru smo pronašli prekrasnu kamenu vilu koja spaja moderno i tradicionalno (фото 4)

"Konzervatori su tu bili vrlo odlučni i naveli su nam kako ništa ne smij iskakati iz uobičajene gradske slike. Znači nismo smjeli staviti velike staklene stjenke, već isključivo prozore. U igri ne smiju biti ni PVC prozori, isključivo drvenarija, škure kao tradicionalni simbol Mediterana. Mi smo čisto zbog atraktivnosti htjeli staviti staklenu ogradu koja ne stvara barijeru pogledu. No struka je tu bila jasna, može samo tradicija i ništa drugo. Zato smo napravili ogradu od kovanog željeza. U naše superluksuzno zdanje unijeli smo čisti Mediteran", rekla nam je Ivana Vrselja iz službe odnosa s javnošću vile.

Na Hvaru smo pronašli prekrasnu kamenu vilu koja spaja moderno i tradicionalno (фото 5)

Na kraju, dodaje i kako je sve skupa završeno kroz samo šest mjeseci što dokazuje da se trud, vizija i predanost na kraju svakako isplate. Isto tako, ističe i da su posebno ponosni što svim svojim gostima mogu omogućiti potpunu uslugu i pružiti im i "luksuz doma - daleko od doma" uz vrhunske i neponovljive doživljaje koje će njihov odmor učiniti izvanrednim iskustvom.

Na Hvaru smo pronašli prekrasnu kamenu vilu koja spaja moderno i tradicionalno (фото 6)

 

Na Hvaru smo pronašli prekrasnu kamenu vilu koja spaja moderno i tradicionalno (фото 7)

 

Na Hvaru smo pronašli prekrasnu kamenu vilu koja spaja moderno i tradicionalno (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više