Search

Najbolje home kolekcije ove sezone - voljet ćete ovaj dizajn

Najbolje home kolekcije ove sezone - voljet ćete ovaj dizajn

Tekst: BURO.


Iako je limitirana kreativnost boljka s kojom smo se svi susreli u ovoj pandemiji, neki brendovi nam daju nadu da svijet ipak ide dalje. Tako su kreativcu neumorno radili u nastojanju da nam ponude nešto novo i lijepo kao mali zalog za budućnost kada sve ovo u čemu živimo danas bude samo neka ružna uspomena. Izdvojili smo vam nove kolekcije za dom, a posebno smo se osvrnuli na one u kojima su modni dizajneri dali svoje viđenje uređenja interijera kroz dekoracije i namještaj. Neočekivano i zabavno su prve dvije stvari na koje smo pomislili kada smo vidjeli kolekcije, ali prosudite sami.

Gina Tricot Home

Najbolje home kolekcije ove sezone - voljet ćete ovaj dizajn (фото 1)
Najbolje home kolekcije ove sezone - voljet ćete ovaj dizajn (фото 2)
Najbolje home kolekcije ove sezone - voljet ćete ovaj dizajn (фото 3)

Gina Tricot je švedski modni brend osnovan još 1997. godine, a danas se prodaju u 180 trgovina u pet europskih zemalja, kao i online. Novost u njihovoj ponudi su detalji za kuću te od prošlog mjeseca postoji linija Gina Home koja je dostupna u odabranim trgovinama i online. Kako bi ponudili širi koncept, pored vlastitog dizajna pokrivača i posteljine, nude i odabrane predmete drugih brendova. Lica kampanje za novu lifestyle kolekciju su Fanny Ekstrand i Linn Eklund - kreativni duo koji stoji iza online magazina Hobnob Journal.

Najbolje home kolekcije ove sezone - voljet ćete ovaj dizajn (фото 4)

Faye Toogood x Hem

Najbolje home kolekcije ove sezone - voljet ćete ovaj dizajn (фото 5)
Najbolje home kolekcije ove sezone - voljet ćete ovaj dizajn (фото 6)
Najbolje home kolekcije ove sezone - voljet ćete ovaj dizajn (фото 7)

Toogood je dizajn studio koji je 2008. godine u Londonu osnovala Faye Toogood. Faye je povjesničarka umjetnosti koja je dugo godina radila kao urednica magazina The World Of Interiors. Njeno polje djelovanja obuhvaća dizajn interijera, industrijski dizajn i modu. Kako sama kaže, odbija se stavljati u samo jednu disciplinu i smatra se autsajdericom čiji se rad ne može staviti u jednu kategoriju. Sada je za tvrtku Hem dizajnirala „Puffy Seating“ kolekciju koja nas tjera da opet razmislimo o namještaju s čeličnim rubovima. Prvi komad koji su predstavili je „Puffy“ fotelja koja kombinira prepoznatljive linije modernističkog namještaja s idejom totalnog komfora i opuštanja. Dizajnerica je htjela da na prvi pogled poželite uskočiti u ovaj komad. Misija ostvarena!

Shrimps x Habitat

Najbolje home kolekcije ove sezone - voljet ćete ovaj dizajn (фото 8)
Najbolje home kolekcije ove sezone - voljet ćete ovaj dizajn (фото 9)
Najbolje home kolekcije ove sezone - voljet ćete ovaj dizajn (фото 10)

Poslije prve zajedničke kolekcije koja se rasprodala u rekordnom roku, brendovi Shrimps i Habitat su ponovo udružili snage. U drugoj kolekciji su inspiraciju pronašli u sedamdesetim godinama i Palm Springsu. Paleta boja je razigrana i budi optimizam, a poseban šmek joj daje pleteni ratan koji je bio karakterističan u interijerima tog doba. Tu su i očaravajući printevi koji su rađeni ručno i koji su prisutni u stilu prepoznatljivom za brend Shrimp. U prvoj kolekciji tu je bio jastučić čiji je uzorak posuđen od Doodle clutch torbice čija se tema nastavlja kroz kolekciju. Mirna zelena nijansa odabrana je kao pozadina kako bi postigli i dojam elegancije pored razigranosti koja je uočljiva na prvi pogled. Komad koji je privukao najviše pažnje je velika stolna lampa s keramičkim postoljem pobojanim u žuto-bijele kvadratiće s velikom sjenkom od ratana. Dizajn je toliko otkačen da ga možemo zamisliti kao veseo dodatak svakom interijeru.

Najbolje home kolekcije ove sezone - voljet ćete ovaj dizajn (фото 11)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više