Search

Najbolji momenti Londonskog festivala dizajna

Najbolji momenti Londonskog festivala dizajna

London je tjedan dana bio dom prestižnoj izložbi


Image: Buro247.ru

London je prvo tjedan dana bio modno središte, a nakon toga pozornicu je prepustio dizajnerima iz cijelog svijeta

Trajao je od 13. do 21. rujna i kroz svaki dan obuhvatio ono najaktualnije i najinovativnije u svijetu dizajna. U svojoj 12. godini i dalje bez smanjenog žara oduševljava one koji žele saznati više o suvremenim arhitektima, produkt dizajnerima, kreativcima, dizajnerima interijera i okoliša te svima onima koji su dio ove branše. Odabrali smo nekoliko živopisnih primjera po kojima će se ovogodišnji London Design Festival pamtiti.

Eklektičan showroom u rezidenciji Georgian Townhouse

Britanski dizajner Sebastian Wrong je u suradnji s danskim brendom Hay lansirao još jednu odličnu kolekciju predmera dekora koji su svi uklopljeni u prostor rezidencije Georgian Townhouse. Suvremeni namještaj, rasvjeta i detalji dali su prostoru sasvim novi duh u usporedbi s njegovim tradicionalnim vintage izgledom.

Pop-up restoran Tincan u četvrti Soho

Restoran je osmislio studio AL_A s interaktivnom namjenom koja je gostima dopuštala da izaberu svoju vlastitu konzervu sardina ili drugih ribica te je pojedu zajedno s domaćim kruhom i salatom. Sveukupno se u restoranu nalazi 28 vrsta konzervi, a posjetiteljima se toliko svidjela ideja da će restoran ostati otvoren narednih 6 mjeseci.

Šarolike instalacije u hotelu Ace

Hotel Ace u četvrti Shoreditch postao je središte instalacija suvremenog dizajna koje su se svojim bojama odlično uklopile u industrijski šarm hotela. Cvijeće, moderni dizajn interijera, predmeti dekora i funkcionalan namještaj, sve je to pronašlo svoje mjesto u prostorima hotela.

Auto budućnosti sastavljen od vitraja

Dominic Wilcox je budućnost zamislio kroz kontrolu automobila kompjuterima zbog čega će se eliminirati sve nesreće. Zbog toga je svoj automobil kreirao od vitraja, bez prozora i s različitim namjenama - unutar kostura mogu se smjestiti i spavaća soba i mini teretana te pokretni ured, sve bez potrebe za upravljanjem jer dok će se automobil voziti, mi ćemo moći raditi nešto drugo.

Izlozi butika u ulici Regent Street

Veliki brendovi koji imaju dućane u ulici Regent Street poput Topshopa, Karen Millen, Brooks Brothersa i drugih također su sudjelovali u Festivalu tako da su dopustili umjetnicima da uđu i transformiraju njihove izloge. Interpretacijom ideje koju zastupa svaka kuća nastali su i izlozi - zanimljivi lusteri kod brenda Brooks Brothers, drvene siluete kod Karen Miller, a laboratorijske posude kod parfumerije Penhaligon's.

Instalacija Zahe Hadid ispred muzeja V&A

Uz instalaciju Crest koja se smjestila ispred muzeja Victoria & Albert, Zaha Hadid je predstavila i debitantsku kolekciju predmeta dekora za Harrods. Crest prema riječima arhitektice "testira mogućnosti suvremenih tehnologija" te služi kao odlična intervencija u okoliš čija srebrna površina odražava svijet oko sebe.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više