Search

Najljepša kuća za odmor na otoku Braču

Najljepša kuća za odmor na otoku Braču

Moderna kuća u Splitskoj

Urednik: Tina Kovačiček


Image: Robert Leš

Prekrasna kuća za odmor za peteročlanu obitelj...

U Splitskoj na otoku Braču nalazi se jedan od najljepših primjera moderne arhitekture koji savršeno uz bok stoji tradicionalnoj arhitektonskoj priči ovog otoka. Projekt potpisuje hvaljeni arhitektonski studio DAR612 koji inače u svom rezimeu ima brojne urbane vile diljem Hrvatske. Čist i minimalistički interijer u ravnoteži je s jednostavnim plošnim linijama u samom vrtu, a jedan od umjetničkih radova potpisuje i Splićanin Luka Mimica, kojeg smo vam nedavno predstavili ovdje.

Riječ arhitekta:

"Kuća za odmor projektirana je na parceli okruženoj maslinicima s pogledom prema Bračkom kanalu i Splitu. Sjeverna orijentacija terena uvjetovala je prostornu dispoziciju i dvostranu orijentaciju dnevnih prostora, a urbanistički uvjet kosih ploha krova inicirao podjelu na dva različito projektantski tretirana volumena kata spojena ravnim krovom. Program je definirao podjelu na prizemni dio namijenjen odmoru i dnevnim aktivnostima i kat s četiri odvojene spavaće sobe s kupaonicama.

Najljepša kuća za odmor na otoku Braču (фото 1)

Najljepša kuća za odmor na otoku Braču (фото 2)

Kuća je oblikovno podijeljena na kameni postament vezan uz teren i levitirajući bijeli korpus dijela kata ispod kojeg su smješteni dnevni sadržaji koji se, obostrano postavljenim staklenim stijenama, u potpunosti otvaraju na dvije strane.

Najljepša kuća za odmor na otoku Braču (фото 3)

U središnjem dijelu prizemlja smješta se blagovaonica, koja se u otvorenom stanju produljuje na sjevernu i južnu terasu, čineći tako središnju os kuće, koja na sjevernoj terasi završava otvorenim bazenom, a južni kraj definira jacuzzi ugrađen u završni dio terase. Transparentnost unutrašnjosti prizemlja omogućuje upotrebu čitavog terena s terasama i bazenom kao proširenom zonom boravka.

Najljepša kuća za odmor na otoku Braču (фото 4)

Najljepša kuća za odmor na otoku Braču (фото 5)

Najljepša kuća za odmor na otoku Braču (фото 6)

Najljepša kuća za odmor na otoku Braču (фото 7)

Najljepša kuća za odmor na otoku Braču (фото 8)

Najljepša kuća za odmor na otoku Braču (фото 9)

Najljepša kuća za odmor na otoku Braču (фото 10)

Najljepša kuća za odmor na otoku Braču (фото 11)

Najljepša kuća za odmor na otoku Braču (фото 12)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više