Search

Najljepše retro posuđe dolazi s potpisom danskog brenda Royal Copenhagen

Najljepše retro posuđe dolazi s potpisom danskog brenda Royal Copenhagen

Tekst: D.D.


Image: Royal Copenhagen,
Instagram

Čini se kao je prošlo vrijeme u kojem smo bakin porculan smatrali starinskim, a maminu paniku oko traženja "finog posuđa" prije nego što gosti dolaze ismijavali (ili smo jednostavno sazreli i počeli cijeniti takve, u prošlosti nama nebitne stvari) jer sve više se umjesto haljinama, cipelama ili torbama, divimo lijepim tanjurima, šalicama za kavu ili zdjelama. Nedavno smo vam predstavili šareno francusko posuđe Casa Lopez, oduševili se brendovima razigranih tanjura koje smo otkrili na Instagramu, a sada je vrijeme za nešto sasvim drugačije, ali jednako lijepo.

Najljepše retro posuđe dolazi s potpisom danskog brenda Royal Copenhagen (фото 1)

Isto kako se u modi sve vraća, tako je i u dizajnu, što smo mogli primijetiti po boomu sofi i fotelja koje potječu iz 70-ih godina prošlog stoljeća. Dobar dizajn nikad neće zastarjeti, a to pogotovo vrijedi za brend Royal Copenhagen, koji je s proizvodnjom porculanskog posuđa započeo prije čak 245 godina. Iako se u ponudi danskog brenda može pronaći pregršt tanjura, šalica, zdjela i posuda različitog stila, onaj dizajn koji su predstavili prvi, i dalje je bestseller.

Najljepše retro posuđe dolazi s potpisom danskog brenda Royal Copenhagen (фото 2)
Najljepše retro posuđe dolazi s potpisom danskog brenda Royal Copenhagen (фото 3)

Riječ je o liniji plavo-bijelog posuđa koje svoje uporište ima u tradiciji, ali se idealno stapa i s modernim, često minimalističkim, skandinavskim stilom uređenja interijera. "Blue Fluted Plain" prva je kolekcija koja je ugledala svjetlo dana i dio je DNA-a brenda, a takav specifičan porculan s utorima postao je prepoznatljiv predstavnik Danske, kad je posuđe u pitanju. 

Najljepše retro posuđe dolazi s potpisom danskog brenda Royal Copenhagen (фото 4)
Najljepše retro posuđe dolazi s potpisom danskog brenda Royal Copenhagen (фото 5)
Najljepše retro posuđe dolazi s potpisom danskog brenda Royal Copenhagen (фото 6)

Ovaj svevremenski uzorak se tijekom godina mijenjao, reinterpretirao, povećavao, rekreirao, pojednostavio i nakitio, međutim klasična verzija i dalje ostaje najdraža ljubiteljima porculana diljem svijeta. Svaka od podlinija "Blue Fluted Plain" kolekcije postala je, međutim, priča za sebe i klasik koji su sebi nosi dio ikoničnog dizajna. Elegancija i jednostavnost svakog pojedinog komada omogućava mix & match s komadima iz drugih kolekcija. Brend Royal Copenhagen dostavlja u Hrvatsku, a ako poznajete ljubitelje retro porculana kojima je uskoro rođendan predlažemo da im priuštite set šalica za kavu iz "Alphabet" kolekcije s njihovim inicijalima.

Najljepše retro posuđe dolazi s potpisom danskog brenda Royal Copenhagen (фото 7)

Leave a comment

više