Search

Najšarenija ljetna terasa u Beogradu

Najšarenija ljetna terasa u Beogradu

Caffe bar Blaznavac


Mjesto koje pršti bojama, dobrom energijom i divnom ljetnom terasom...

Caffe bar Blaznavac je svojevrsna kombinacija caffea i galerije koja se nalazi u građevini staroj preko 130 godina, u srcu starog Beograda, na Dorćolu, u ulici Kneginje Ljubice 18. S obzirom na blisku rodbinsku vezu prvih vlasnika kuće i Milivoja Petrovića Blaznavca, državnika i prvog srpskog generala, kuća u Kneginje Ljubice 18 je svojevremeno bila sastajalište elite tog doba.

Najšarenija ljetna terasa u Beogradu (фото 1)

Danas, mnogo godina kasnije, caffe bar Blaznavac je jedno od omiljenih mjesta beogradskih hipstera, ali i stranaca koji tragaju za autentičnim duhom davnih vremena.

Ono po čemu je ovo mjesto prepoznatljivo jest velika dvorišna terasa koja, naročito ljeti, mami ogromnim krošnjama oraha i lipe, kao i veselim bojama. Oslikana je muralima umjetnika Marka Vilkinsona i Nikole Veličkog, ukrašena mnogobrojnim antikvitetima i djelima mladih neafirmiranih umjetnika sa stolovima u obliku šivaćih mašina, dvorišna terasa Blaznavca predstavlja šarenu oazu Dorćola.

Najšarenija ljetna terasa u Beogradu (фото 2)

Pored standardne ponude bara nije rijetkost da se na ovom mjestu organiziraju izložbe slika, crteža, grafika, fotografija, rukotvorina... Mnoga djela postaju dio stalne postave čineći ambijent potpuno jedinstvenim, a ujedno i vrlo privlačnim mladim umjetnicima i onima koji uživaju u umjetnosti i njenoj raznolikosti.

Najšarenija ljetna terasa u Beogradu (фото 3)
U ponudi je velik izbor fenomenalnih koktela, čak i onih litarskih, što je svrstalo Blaznavac u sam vrh prepoznatljivih koktel barova Beograda, a u isto vrijeme napravilo jednim od nezaobilaznih mjesta za zagrijavanje prije izlaska. Sve to uz nezaobilazno gostovanje DJ-eva koji bar četiri puta tjedno muzikom upotpunjuju zabavu. Zvukove koje biraju su funk, disco, electro indie r'n'b, garage house i, naravno, pop. Sad kad ste pročitali priču o jednoj od najljepših beogradskih dvorišnih terasa pravo je vrijeme da ju i doživite ako vas put nanese u Beograd.

Najšarenija ljetna terasa u Beogradu (фото 4)

Najšarenija ljetna terasa u Beogradu (фото 5)

Najšarenija ljetna terasa u Beogradu (фото 6)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više