Search

Najzabavniji trendovi koje smo primijetili na tjednu dizajna u Parizu

Najzabavniji trendovi koje smo primijetili na tjednu dizajna u Parizu

Tekst: BURO.


Rujan je uvijek bio dobar mjesec za ljubitelje dizajna, a izgleda da se sve polako vraća na svoje. Sajam namještaja u Milanu imao je svoje supersalon izdanje, a odmah za njim u Parizu se dogodio Design Week kao i Maison et Object. Nakon smotre dizajna i dragocjenog uvida u kretanja u svijetu dizajna imamo novu perspektivu i pogled na trendove. U Parizu su noviteti predstavljeni putem izložbi koje su održane u skrivenim vrtovima u gradu, tako da je sve bilo ležernije, razigranije i zabavnije. A upravo tako možemo opisati i trendove koje smo tamo vidjeli. Olovku u ruke i zapišite sve, možda informacije iskoristite za sljedeće renoviranje. Bit ćete među prvima.

SlaTkI život

Najzabavniji trendovi koje smo primijetili na tjednu dizajna u Parizu (фото 1)

Možda smo iz prehrane izbacili ugljikohidrate, gluten, slatkiše (dopisati po želji), ali to ne znači da se totalno ne raznježimo kad prepoznamo dizajn reference na poslastice po kojima pamtimo djetinjstvo. Ovog puta dizajneri su istraživali forme nalik na Marshmallow bombone, a i boje se vrte oko te nostalgične palete. Mljac!

Najzabavniji trendovi koje smo primijetili na tjednu dizajna u Parizu (фото 2)

Morski svIJet

Najzabavniji trendovi koje smo primijetili na tjednu dizajna u Parizu (фото 3)
Najzabavniji trendovi koje smo primijetili na tjednu dizajna u Parizu (фото 4)

Prije par dana pisali smo vam o novom Lapérouse kafeu u Parizu u kojem je uspješno povezana morska tema i art deco atmosfera. Pa, pripremite se, ovoga će biti sve više! Trenutno se čini da je morski svijet svuda oko nas, posebno kad pričamo o interijeru. Prije svega tu se radi o detaljima: koliko ste već vidjeli tanjura i jastučića s motivom ribe? Znamo, bar milijun! Teško je ignorirati ovaj trend, a i zašto biste, može izgledati vrlo zabavno u prostoru.

Papir pobJeđuje

Najzabavniji trendovi koje smo primijetili na tjednu dizajna u Parizu (фото 5)

I neizmjerno se radujemo tome! Naravno da smo očekivali da će se na dizajn sajmovima pričati o novim održivim i recikliranim materijalima, ali iznenađujuće, materijal o kojem se najviše pričalo je stari dobri papir. Dobar primjer je Mulgeo luster od origami kartona. Dobar je za planet, a toliko dobro i izgleda.

Novi karo UZORAK

Najzabavniji trendovi koje smo primijetili na tjednu dizajna u Parizu (фото 6)
Najzabavniji trendovi koje smo primijetili na tjednu dizajna u Parizu (фото 7)

Tradicionalni print ove sezone ima malo drugačiji izgled. Radi se o minimalističkoj varijanti koja je monokromna i više grafički orijentirana nego ikada prije. Ljeto je pripadalo gingham uzorku, ali od ove jeseni ćemo se definitivno više okrenuti ovoj pojednostavljenoj karo varijanti. Vrlo elegantno.

Totem

Najzabavniji trendovi koje smo primijetili na tjednu dizajna u Parizu (фото 8)

Jeste li primijetili kako smo svake godine sve više opsjednuti coffee table stolčićima? Oni su sve manji, čudniji i sve ih brže mijenjamo. I to nas beskrajno veseli. Zbog toga je svaki dizajn studio u Parizu prikazao svoju varijantu skulpturalnog stolčića. Zapravo oni su nešto između skulpture i totema. I zapravo, baš nam je tako nešto neophodno!

Najzabavniji trendovi koje smo primijetili na tjednu dizajna u Parizu (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više