Search

Nastavak fantastičnog projekta Okomita šuma

Nastavak fantastičnog projekta Okomita šuma

Ovaj put u Švicarskoj

Image: stefanoboeriarchitetti.ne,
stefano boeri architetti

Kad priroda postane sastavni dio urbanog grada, točnije stambene zgrade, suvremena arhitektura dolazi na jednu posve novu razinu

Nakon uspješnog projekta u Milanu talijanski arhitektonski studio Steffano Boeri, koji je poznat po svom istraživanju i praksi suvremene arhitekture i urbanizma u zemlji, predstavio je plan za gradnju još jedne "okomite šume". Visoki stambeni toranj od 117 metara smjestio bi se u gradu Laussane. Stambena jedinica zanimljivog dizajna bit će dom mnogim ljudima, ali i stotinama stabala. Osim tri tisuće metara kvadratnih zelenila pogled s ove zgrade seže prema susjednom Ženevskom jezeru.

Nastavak fantastičnog projekta Okomita šuma (фото 1)

Nastavak fantastičnog projekta Okomita šuma (фото 2)

Nastavak fantastičnog projekta Okomita šuma (фото 3)

Simpatičnog naziva La Tour des Cedres (Toranj od cedrovine) bit će šuma na 26 katova koja će se sastojati od stanova i lokala za iznajmljivanje i, po svemu sudeći, bit će pravi mamac za posjetitelje u ovom gradu. Osmišljavanje konstrukcije samog projekta nije bio nimalo lak zadatak zbog brige oko prostora za ljude, ali i za drveće. Korijenje koje se snažno grana trebalo je zadržati na mjestu pa su osmišljene snažne konstrukcije koje će spriječiti grananje. Ne trebamo posebno naglašavati kako je ovaj projekt ekološki prihvatljiv zbog energetske mreže koja se temelji na obnovljivoj energiji. Obnova okoliša, urbana bioraznolikost i gradsko pošumljavanje ovaj projekt čine još zabavnijim i humanijim izborom za životni prostor.

Nastavak fantastičnog projekta Okomita šuma (фото 4)

Nastavak fantastičnog projekta Okomita šuma (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više