Search

Nazivaju ih Kebab lampama, a značenje iza istih moglo bi vas istovremeno iznenaditi i oduševiti

Nazivaju ih Kebab lampama, a značenje iza istih moglo bi vas istovremeno iznenaditi i oduševiti

Genijalna remek djela s važnom funkcijom

Tekst: L.L.


Image: establishedandsons.com

Britanski dizajnerski brend Established & Sons nedavno je na tržište izbacio novu kolekciju lampi pod nazivom Kebab Lamps. Iako zvuče kao nešto što bismo prije pojeli nego upalili, riječ je o genijalnim tematskim lampama naizgled sastavljenim od različitih predmeta, ovisno o inspiraciji koja ih je na stvaranje pojedine lampe potakla. Glavne su niti vodilje, kako su objasnili iz studija, bile moć, civilizacija, luksuz i odgovornost.

Ipak, na prvu nam se učinilo kako bi upravo ona s mini hladnjakom na vrh kojeg se nalaze luk, četka, ptica, banana i drugi, tematski povezani predmeti, bila upravo idealan dodatak kakvoj raskošnoj, a minimalističkoj kuhinji te ju podigla na jednu višu, genijalniju razinu.

Nazivaju ih Kebab lampama, a značenje iza istih moglo bi vas istovremeno iznenaditi i oduševiti (фото 1)

Svaka od dizajnerskih lampi unikatna je i na vrh svake nalazi se sjenilo, dok su kao podloga zamišljeno kamenje različitih uzoraka, koje zatim sve predmete drži na jednom mjestu.

Ideja iza kreiranja ovakvih komada lampi bila je ukazati na konzumerizam i nepotrebne predmete koje često skupljamo pa i gomilamo bez nekog posebnog razloga. Pitate li nas, dizajneri iz Established & Sons u tome su u potpunosti uspjeli i upravo to gomilanje dočarali na najkreativniji mogući način.

Na ideju Kebab lampi zapravo su došli još davne 2003. godine, kada studio službeno još nije niti postojao, a njihov se stil od tada itekako promijenio. Princip je pak ostao isti. Jedino što se promijenilo jest, napominju iz studija, tek je pogled na stvari i iskorištavanje istih u punom potencijalu.

Nazivaju ih Kebab lampama, a značenje iza istih moglo bi vas istovremeno iznenaditi i oduševiti (фото 2)

 

Nazivaju ih Kebab lampama, a značenje iza istih moglo bi vas istovremeno iznenaditi i oduševiti (фото 3)

 

Nazivaju ih Kebab lampama, a značenje iza istih moglo bi vas istovremeno iznenaditi i oduševiti (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više