Search

Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom

Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Svijetlo i prozračno - dvije su glavne odrednice ovog inspirativnog interijera, a riječ je o stanu veličine pedesetak kvadratnih metara u Stockholmu. Ono što još ovu nekretninu čini posebnom su visoki stropovi, veliki prozori (bez zavjesa) i odlično uklopljeni komadi vintage namještaja čije boje i teksture čine utječu na to da prostor djeluje puno veće.

Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 1)
Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 2)
Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 3)

Kuhinja, dnevna soba i blagovaonica su dio iste cjeline, a povezuje ih promišljeno kombiniranje boja - gotovo sve u ovom dijelu stana je od svijetlog drveta, španjolske trske i kože boje konjaka. Posebnu pažnju privlači blagovaonski stol čija je ploča izrađena od tri spojene rustične drvene daske i ovo je sjajan trik koji lako možete prekopirati, uz asistenciju bilo koje radionice koja se bavi izradom drvenog namještaja. Birajući ovakvu vrstu drveta možete prostoru dati novi karakter, a očigledna nesavršenost drveta pružit će vam mogućnost da uklopite i neke moderne elemente - u ovom slučaju veliki metalni ormar - kao savršen kontrast. Uz stol raspoređene su originalne bijele Thonet stolice iz 50-ih godina koje nisu savršeno restaurirane, već naprotiv, sve njihove mane su jasno vidljive. Što je još jedan savjet koji može pomoći svim perfekcionistima koji opremaju prostor - neke greške, ogrebotine i vidljivi znakovi prolaska vremena mogu oplemeniti interijer i otkriti bogatu povijest tih komada.

Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 4)
Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 5)
Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 6)

Kuhinja i dnevni boravak razdvojeni su kožnatom sofom i radnom površinom u razini sofe, a jednostavna paleta koja se vrti oko krem i žućkastih tonova predstavlja sjajnu podlogu za mnoštvo biljaka u teglama, kako začinskog, tako i ukrasnog bilja, ali i rezanog cvijeća. Dok traje sezona proljeće/ljeto umjesto urednih buketa iz cvjećarnica, svoje vaze možete napuniti granama zelenila i poljskim cvijećem, što čudniji i razigraniji aranžman to će se bolje uklopiti u prostor. Probajte, uvjerit ćete se brzo u neodoljivu magiju nesavršenosti.

Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 7)
Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 8)
Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 9)

I spavaća soba, manje kvadrature, prati temu, krevet je presvučen posteljinom od prirodnog lana, a umjesto noćnog ormarića postavljena je obična drvena stolica što je još jedan dokaz pobjedničke teorije o šarmantnoj rasparenosti. Naravno, i ova soba ispunjena je biljkama. Proučite savjete Igor Josifovića, možda nije loša ideja da u svoj stan uselite one koje će upiti negativno zračenje, a ovdje vas čeka kompletan vodič za izbor adekvatne biljke. Vrijeme je da priroda u svoj svojoj ljepoti postane sastavni dio vašeg života.

Leave a comment

više