Search

Nekadašnja tvornica čokolade danas je obiteljski dom koji iznenađuje već na prvu

Nekadašnja tvornica čokolade danas je obiteljski dom koji iznenađuje već na prvu

Genijalan projekt

Tekst: L.L.


Image: Eugeni Bach,
annaeugenibach.com

Živjeti u tvornici čokolade, vjerujemo, zvuči kao ostvarenje svih snova za one najveće ljubitelje omiljenog slatkiša. Jedna je španjolska obitelj u mjestu La Bisbal tu želju i ostvarila kupivši zgradu u kojoj se nekada proizvodila čokolada, a zatim su istu pretvorili u obiteljski dom sa studijem. Za uređenje bio je zadužen arhitektonski studio Anna and Eugeni Bach, a da zadatak nije bio nimalo lak govori i podatak kako zgrada potječe iz 19. stoljeća.

Nekadašnja tvornica čokolade danas je obiteljski dom koji iznenađuje već na prvu (фото 1)

Tvornica čokolade nosila je naziv Dirk and the Chocolate Factory, smještena je u samom centru La Bisbala i u potpunosti je obložena kamenom i ciglom pa već na prvu privlači znatiželjne poglede. Upravo zbog više nego zanimljive povijesti, par koji je zgradu odlučio pretvoriti u svoj novi dom, odlučio je kako želi zadržati dio tog povijesnog šarma te je ona danas, na prvi pogled, ostala gotovo netaknuta.

Svaki od tri kata nevjerojatno je prostran, minimalistički uređen te su mu dodani moderni detalji poput genijalnog stubišta i jednostavnih bijelih ploha. Cigla i kamen, koji su bili sastavni dio ove zgrade i prije uređenja, ostali su na istim mjestima te i danas cijelom prostoru daju dozu topline.

Nekadašnja tvornica čokolade danas je obiteljski dom koji iznenađuje već na prvu (фото 2)

Prostorije za opuštanje također su jednostavno namještene te kroz elegantna staklena vrata pružaju pogled na veliki bazen namijenjen bezbrižnom odmoru za vrijeme toplijih dana, a velika posebnost ove kuće jest i prostrani studio na jednom od gornjih katova koji, pitate li nas, izgleda kao savršeno mjesto za rad od kuće, stvaranje i apsolutni mir kada je to najpotrebnije.

Nekadašnja tvornica čokolade danas je obiteljski dom koji iznenađuje već na prvu (фото 3)

 

Nekadašnja tvornica čokolade danas je obiteljski dom koji iznenađuje već na prvu (фото 4)

 

Nekadašnja tvornica čokolade danas je obiteljski dom koji iznenađuje već na prvu (фото 5)

 

Nekadašnja tvornica čokolade danas je obiteljski dom koji iznenađuje već na prvu (фото 6)

 

Nekadašnja tvornica čokolade danas je obiteljski dom koji iznenađuje već na prvu (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više