Search

Znamo gdje želimo provesti ostatak zime! Neobična vila u Švicarskoj jednako neodoljivo izgleda i izvana i iznutra

Znamo gdje želimo provesti ostatak zime! Neobična vila u Švicarskoj jednako neodoljivo izgleda i izvana i iznutra

Iako izgleda kao da je ispala iz "Gospodara prstenova", s razlogom pripada kategoriji ville

Tekst: D.M.


Image: Instagram

U izdubljenoj strmini planine u švicarskom selu Vals u blizini svjetski poznatih toplica Therme 7123 smjestila Villa Vals. Za neobičnu vikendicu zaslužni su arhitekti  Bjarne Mastenbroek i Christian Müller iz arhitektonskih studija SeARCH i CMA.

Znamo gdje želimo provesti ostatak zime! Neobična vila u Švicarskoj jednako neodoljivo izgleda i izvana i iznutra (фото 1)

Znamo gdje želimo provesti ostatak zime! Neobična vila u Švicarskoj jednako neodoljivo izgleda i izvana i iznutra (фото 2)

Nizozemci su zamislili vilu koja je u potpunosti integrirana u planinu s velikim, naizgled nasumice rapoređenim prozorima koji otvaraju više od polovice pročelja i terasom.

Znamo gdje želimo provesti ostatak zime! Neobična vila u Švicarskoj jednako neodoljivo izgleda i izvana i iznutra (фото 3)

Premda izgleda kao standardna nastamba is hobitskog Shirea, s razlogom pripada kategoriji vile. Naime, brutalistički interijer seže duboko u unutrašnjost planine.

Znamo gdje želimo provesti ostatak zime! Neobična vila u Švicarskoj jednako neodoljivo izgleda i izvana i iznutra (фото 4)

Znamo gdje želimo provesti ostatak zime! Neobična vila u Švicarskoj jednako neodoljivo izgleda i izvana i iznutra (фото 5)

Znamo gdje želimo provesti ostatak zime! Neobična vila u Švicarskoj jednako neodoljivo izgleda i izvana i iznutra (фото 6)

U 160 kvadratnih metara brutalističkog interijera, na prizemlju smješten je dnevni boravak, kuhinja s blagovaonicom i spavaća soba s pripadajućom kupaonicom. Prvi kat krije još tri spavaće, svaku za dvije osobe. Interijer je eklektična, ali uravnotežena kombinacija suvremenog, mnogi bi rekli "hladnog" nizozemskog dizajna u jedinstvenoj kombinaciji s arhitekturom.

Znamo gdje želimo provesti ostatak zime! Neobična vila u Švicarskoj jednako neodoljivo izgleda i izvana i iznutra (фото 7)

Znamo gdje želimo provesti ostatak zime! Neobična vila u Švicarskoj jednako neodoljivo izgleda i izvana i iznutra (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više