Search

Neobična sofa za kojom su poludjele društvene mreže

Neobična sofa za kojom su poludjele društvene mreže

Jeste li već primijetili Togo na svojem Instagram feedu?

Tekst: D.D.

Image: Ligne Roset,
Instagram (@ligneroset)

Nastala u 70-ima, ova je udobna sofa, koja kao da poziva da se u nju zavalite, svoju popularnost stekla u desetljeću koje smo prije manje od mjesec dana ostavili iza nas. Naime, ne prođe dan, a da nam na Instagram feedu ne iskoči barem jedna fotografija fotelje ili dvosjeda s potpisom francuskog brenda Ligne Roset naziva Togo. Sada već ikoničnu sofu, čija je konstrukcija u potpunosti izrađena od pjene, i to pet različitih debljina, dizajnirao je Michael Ducaroy. Sofa je prekrivena poliesterskom tkaninom koju krase prošivi, a baš zbog toga izgleda poput najudobnijeg kauča na kojem ćete ikada sjediti.

Neobična sofa za kojom su poludjele društvene mreže (фото 1)

Svevremenski i ergonomski dizajn osigurao je da se francuska sofa upiše među najznačajnije komade namještaja u posljednjih nekoliko desetljeća, a popularnosti je, osim atraktivnog izgleda, pridonijela i udobnost. Ovaj statement komad namještaja zamišljen je kao idealan za popodnevnu siestu ili lijenu večer ispred televizora, a zbog različitih dimenzija - dostupni su fotelja, manja i veća sofa bez naslona te s naslonima, mogu se međusobno kombinirati.

Neobična sofa za kojom su poludjele društvene mreže (фото 2)

Francuski proizvođač high-end namještaja Ligne Roset, osnovan 1860. godine, i dalje je u vlasništvu obitelji, a posebno se ponose time da se fotelje i kaučevi sklapaju ručno - potrebno je čak pet osoba različitih vještina kako bi nastao jedan Togo komad. Bestseller francuskog brenda komad je u koji se isplati uložiti jer se kompanija diči time da su njihovi modeli trajni, a u prilog tome govori i činjenica da se Togo fotelje i sofe iz 70-ih (pogotovo one od kože u boji konjaka) još uvijek brzinom munje rasprodaju u vintage dućanima diljem svijeta.

Neobična sofa za kojom su poludjele društvene mreže (фото 3)

Neobična sofa za kojom su poludjele društvene mreže (фото 4)

Neobična sofa za kojom su poludjele društvene mreže (фото 5)

više