Search

Industrijski šarm frizerskog salona

Industrijski šarm frizerskog salona

Dizajnerski studio HAO Design


Image: buro247.kz

Zanimljiv interijer frizerskog salona Q, koji se nalazi u tajvanskom gradu Kaohsiung, predstavlja odmak od tipičnog interijera studija za uljepšavanje

Vlasnik salona arhitektima je postavio samo jedan uvjet: dizajnirati nešto nesvakidašnje. Arhitekti studija HAO Design odlučili su krenuti jednostavnim, ali provjerenim putem – voditi se onom poznatom izrekom znamenitog arhitekta Miesa Van der Rohea "manje je više". Stoga su od materijala koristili beton i čelik, koje su oblikovali na sasvim neočekivane načine. 

Interijer salona odiše posebnom atmosferom zahvaljujući suvremenom dizajnu s industrijskim prizvukom i notom vintagea. Kao glavni dekorativni element ističu se ogledala uokvirena cijevima, koje kao da osim dekorativne funkcije imaju i praktičnu. Osim dominantne sive nijanse koja prevladava zahvaljujući betonu, industrijski štih očituje se i u detaljima poput rasvjete i stolica obloženim čeličnim pločama, te akcentima u crvenoj boji, dok umjetničke slike i skulpture interijeru daju dozu razigranosti i razbijaju ozbiljnost i hladnoću industrijskih elemenata. Monumentalnost i dramatičnost interijera naglašena je mračnim stepeništem koje vodi na prvi i drugi kat gdje uostalom živi vlasnik, koji su donekle omekšani vintage komadima, a upečatljivi moment događa se zahvaljujući ogromnom stablu u tegli usred unutarnjeg balkona. Na taj su način dizajneri unijeli prijeko potrebnu dozu zelenila i živosti. 

Industrijski šarm frizerskog salona (фото 1)

Industrijski šarm frizerskog salona (фото 2)

Industrijski šarm frizerskog salona (фото 3)

Industrijski šarm frizerskog salona (фото 4)

Industrijski šarm frizerskog salona (фото 5)

Industrijski šarm frizerskog salona (фото 6)

Industrijski šarm frizerskog salona (фото 7)

Industrijski šarm frizerskog salona (фото 8)

Industrijski šarm frizerskog salona (фото 9)

Industrijski šarm frizerskog salona (фото 10)

Industrijski šarm frizerskog salona (фото 11)

Industrijski šarm frizerskog salona (фото 12)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više