Search

Nestvarno lijep pogled na obalu Cape Towna

Nestvarno lijep pogled na obalu Cape Towna

Vila u Južnoj Africi


Image: Adam Letch

Impresivno zdanje s pogledom na more i planine

Jedan od najposebnijih gradova Južnoafričke Republike zasigurno je Cape Town. Drugi po brojnosti, svojom ljepotom privlači sve putnike da barem malo zastanu u tom neobičnom gradu. Njegova posebnost inspiracija je mnogim arhitektima i umjetnicima. Tako su arhitektonska tvrtka SOATA i dizajnerica interijera Debra Parkington obogatili ovaj gradić novom ekskluzivnom kućom. Posebnost ove kuće je pogled koji zaista nema cijenu. Kuća je okružena prirodom koja je ostala apsolutno netaknuta, a pogled se pruža na prekrasnu obalu Cape Towna.

Nestvarno lijep pogled na obalu Cape Towna (фото 1)

Prekrasna kuća izvrsno je pozicionirana na grebenu ispod planine Lion's Head s pogledom na Otok Robben te na Camps Bay. Kako je kuća izgrađena na južnoj granici s nacionalnim parkom, gradnja je zapravo bila jedan veliki pothvat. Vanjski dio kuće tako je dekoriran prirodnim materijalima i biljkama koje su u skladu s ostatkom parka. A kako bi ostala u skladu s prirodom, kuća je ograničena na samo dva kata iznad grebena.

Nestvarno lijep pogled na obalu Cape Towna (фото 2)

Kuću čini nekoliko velikih prostorija, a to su dnevni boravak, četiri velike spavaće sobe, kupaonice i garaža. Vanjski bazen i prekrasna terasa također su dio ove oaze koja se jednostavnim i čistim dizajnom stapa s prirodom. Dnevni boravak i spavaće sobe unutar kuće otvorene su i prozračne te zbog prozora upijaju svaku zraku sunca, što daje dodatnu toplinu prostoru. 

Nestvarno lijep pogled na obalu Cape Towna (фото 3)

Prozračnost prostora, oštre i čiste linije velikog i masivnog namještaja odaju jednostavnost prostora, ali i čitavo njegovo bogatstvo. Prostorije su velike, stropovi visoki, a skulpture unutar kuće detalj su modernog dizajna usred netaknute prirode. Na zidovima soba nalaze se umjetnička djela, dok su namještaj i dekorativni predmeti u zemljanim i pastelnim bojama, što stvara poseban ugođaj i jedinstvenu atmosferu za istinsko uživanje.

Nestvarno lijep pogled na obalu Cape Towna (фото 4)

Vanjski dio čine tanke strehe krova od cinka u kombinaciji s čvrstim kamenom. Nježan i delikatan materijal i dizajn masivnih greda upotpunjuje eksterijer te daje dodatni šarm velikoj terasi. Bazen koji se proteže cijelom terasom, odnosno dvorištem dodatni je detalj, ali i izvor svjetlosti koji krasi betonske podove unutar kuće i izvan nje. Polirani betonski podovi interijera i eksterijera kontrastiraju bezvremenosti prirodnog hrasta koji se prostire cijelom kućom. Ova moderna, ekskluzivna, ali prirodom nadahnuta kuća prikaz je kako arhitektura ima moć spajanja nekad nespojivih elemenata.

Nestvarno lijep pogled na obalu Cape Towna (фото 5)

Nestvarno lijep pogled na obalu Cape Towna (фото 6)

Nestvarno lijep pogled na obalu Cape Towna (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više