Search

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri interijera na čiji biste rad trebali obratiti pažnju

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri interijera na čiji biste rad trebali obratiti pažnju

Tekst: BURO.

Zaljubljeni smo u dizajn bravure dokazanih veličina kao što su India Mahdavi i Pierre Yovanovitch, ali pratimo i one manje, novije biroe koji iz godine u godinu kroz raznovrsne projekte dokazuju da se radi o velikim talentima za čija imena će se tek čuti. Zato smo za danas napravili selekciju nama zanimljivih manje poznatih interijerista koji su već izgradili vlastiti stil i koje držimo na svom radaru.

Bryan O’Sullivan

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri interijera na čiji biste rad trebali obratiti pažnju (фото 1)

BOS studio je u nekoliko godina narastao u tim od 18 arhitekata, dizajnera i industrijskih dizajnera u Londonu. Bryan O’Sullivan je prije otvaranja vlastitog studija talenat brusio u poznatim biroima kao što su David Collins i Martin Brudnizki u Londonu i Annabelle Selldorf u New Yorku. Stil koji njeguje je izvanvremenski, klasičan ali uvijek s dozom glamura. Profinjeno i raskošno su još dvije odrednice kojima bi se Bryanov potpis mogao opisati. Ako volite beskompromisno elegantne prostore obavezno ga stavite na svoj radar.

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri interijera na čiji biste rad trebali obratiti pažnju (фото 2)
New Kids on the Block: Ovo su dizajneri interijera na čiji biste rad trebali obratiti pažnju (фото 3)

Campbell–Rey

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri interijera na čiji biste rad trebali obratiti pažnju (фото 4)

Duncan Campbell i Charlotte Rey su se upoznali 2007. godine dok su radili za magazin Acne Paper brenda Acne Studio. Usprkos tome što je Duncan studirao pravo, a Charlotte modnu povijest i teoriju ovaj kreativni duo osnovao je vlastitu dizajn tvrtku 2014. godine. Danas se, pored dizajna interijera, bave brendingom i stiliziranjem hotela, te izradom manjih komada namještaja, a prije tri godine osmislili su čak i izgled trofeja za fondaciju Eltona Johna AIDS Fondation. Pored toga, radili su i s brendom Zara Home za koji su vodili kampanju koja je slikana u vili Borsani. Njihov stil je pretjeran, razigran, staromodan na dobar način i zapravo je sve što je sada u središtu aktualnih trendova, tako da najbolje od Campbell-Ray dvojca tek očekujemo!

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri interijera na čiji biste rad trebali obratiti pažnju (фото 5)
New Kids on the Block: Ovo su dizajneri interijera na čiji biste rad trebali obratiti pažnju (фото 6)

Noz Nozawa

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri interijera na čiji biste rad trebali obratiti pažnju (фото 7)

Noz Nozawa je pokrenula svoju dizajn kompaniju 2014. godine u San Franciscu kada je shvatila da karijera marketing menadžera ipak nije za nju. Noz vjeruje da je život mnogo ljepši i lakši kada prihvatimo da ne postoji savršenost. I baš se s tim poigrava kroz svoj rad, ona obavezno namjerno narušava simetriju u prostoru i uvijek doda neki neočekivani detalj. Također, ono po čemu je postala prepoznatljiva je inspiracija dizajn tradicijama iz cijelog svijeta. Japan i Afrika su mjesta gdje pronalazi zanimljive objekte i artefakte za svoje eklektično uređene interijere.

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri interijera na čiji biste rad trebali obratiti pažnju (фото 8)
New Kids on the Block: Ovo su dizajneri interijera na čiji biste rad trebali obratiti pažnju (фото 9)

Matthew Monroe Bees

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri interijera na čiji biste rad trebali obratiti pažnju (фото 10)

Matthew je imao ambiciju preseliti iz rodne Alabame, studirati pravo i zaposliti se u javnoj upravi. Umjesto toga, završio je u Charlstonu gdje je držao antikvarnicu, dok se napokon nije posvetio svijetu interijera i svojim otkačenim stilom brzo je osvojio publiku. Na događaju Kips Bay Designer Show House prošle godine prikazao je dizajn jedne sobe i svojim smjelim odabirom namještaja pokrenuo je čula svih posjetilaca. Spjio je sntikvitete s modernom apstraktnom slikom koju je okačio na egzotičan oslikan paravan koji je prekrivao čitav zid. Kako on kaže, dosta njegovih klijenata se useljava u kuće svojih roditelja koji se povlače u unutrašnjost, tako da on uz postojeći namještaj dodaje suvremene predmete kako bi osvježio interijer. Sve uz svašta, pa onda i još nešto je njegov recept u dizajnu. I neočekivano, sve to izgleda apsolutno fantastično!

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri interijera na čiji biste rad trebali obratiti pažnju (фото 11)
New Kids on the Block: Ovo su dizajneri interijera na čiji biste rad trebali obratiti pažnju (фото 12)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više